Uk & Puk Thuis

Uk & Puk Thuis is een speciale uitgave die ouders actief betrekt bij het kindercentrum. Uk & Puk Thuis is een map vol inspiratie, die wordt geleverd met handleiding voor de pedagogisch medewerkers.

Uk & Puk Thuis stimuleert ouders

Uk & Puk Thuis stimuleert ouders om actief aan de slag te gaan met de thema’s van Uk & Puk. Dit geeft ze extra handvatten om ook thuis een optimale omgeving te creëren voor de ontwikkeling van hun kind.

Handleiding voor de pedagogisch medewerkers

Naast een complete set kopieerbladen en ouderbrieven bevat de map een handleiding voor de pedagogisch medewerkers. De handleiding geeft aan hoe je ouders kunt informeren over Uk & Puk, hoe je ze betrekt bij Uk & Puk-activiteiten én hoe je ze stimuleert om thuis actief met Uk & Puk-thema’s aan de slag te gaan. De map geeft verder basisinfo voor een aantal ouderbijeenkomsten. Over spelen met baby’s bijvoorbeeld, en praten met kinderen.

Kopieerbladen en ouderbrieven

Naast de handleiding voor de pedagogisch medewerkers bevat de map een complete set kopieerbladen en ouderbrieven. Die kun je meegeven, als dat van pas komt. De map bevat bijvoorbeeld algemene ouderinformatie over Uk & Puk, over de diverse thema’s en over de ontwikkelingsfasen van baby’s, dreumesen en peuters. Ook zijn er kopieerbladen bij de activiteiten van een thema en met tips voor thuis.

Meer materiaal van Uk & Puk

Activiteitenboek Uk en Puk, Zwijsen

Activiteitenkatern voor ieder thema

De thema's en activiteiten van Uk & Puk zijn beschreven in activiteitenkaternen. Alle informatie is hier overzichtelijk en stap voor stap gerangschikt. Standaard start een activiteit met 10 woorden die een centrale rol spelen. Meer informatie