Invoeren van Veilig leren lezen

kim-feest-header-765x200.jpg

Ga je werken met Veilig leren lezen? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van een methode. Dus bereid je goed voor en haal het beste uit Veilig leren lezen kim-versie.

Trainingen

Met een praktijkgerichte training van Zwijsen haal je het beste uit je educatief materiaal! Je hebt voor Veilig leren lezen de keuze uit verschillende soorten trainingen, gevalideerd voor het Lerarenportfolio.

1) Trainingspakket

Begin je het schooljaar voor het eerst met Veilig leren lezen? Kies dan voor het trainingspakket. Met dit trainingspakket krijg je:

  • Een e-learning
  • Een training aan het begin van het schooljaar voor een optimale start (duur: 2 uur)
  • Een training gedurende het schooljaar voor al je gebruikersvragen en meer diepgang (duur: 2 uur)

Dit trainingspakket volg je samen met je collega’s van groep 3 en natuurlijk zijn ook IB-ers welkom. Deze persoonlijke en interactieve training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen. De e-learning is te bekijken op je eigen tempo, zowel op school als thuis en wanneer het jouw het beste uitkomt. De kosten bedragen €995,-. Voor afspraken op stichtingsniveau kun je contact opnemen met Vincent Lammers (Key Accountmanager Stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

 2) E-learning: Starten met Veilig leren lezen

Begin je als leerkracht met een nieuwe methode óf val je in voor een andere leerkracht? Volg onze e-learning en zorg voor een goede start met deze methode. De e-learning volg je zelfstandig op een computer, tablet of laptop, waar en wanneer het je het beste uitkomt. Deze online training duurt 3 uur. Wil je op een later moment iets terugkijken? Dat kan. De e-learning heb je het gehele schooljaar tot je beschikking.

Lees meer over de e-learning

3) Training

Kies je liever niet voor een pakket, maar wil je wel vragen stellen over de methode, meer informatie rondom een specifiek onderwerp of juist een extra verdiepingsslag maken wanneer je al langer met een methode werkt? Dat kan met een losse training (2 uur). Neem contact met ons op om je wensen en behoeften te bespreken. Onze methodespecialisten helpen je graag verder.
De kosten voor een training zijn €600,-. (inclusief reis- en voorbereidingskosten en BTW)

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

4) Implementatietraject door scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een implementatietraject? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners.

Tips van leerkrachten

Wij hebben regelmatig contact met leerkrachten die werken met Veilig leren lezen. Een aantal leuke tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

'Elke week bedenk ik een circuit waarbij de kinderen leren zelfstandig te werken en in groepjes elkaar helpen. Hier komen lees-, reken-, schrijf- en knutselactiviteiten aan bod en de materialen van Veilig leren lezen kan ik daar goed inzetten. Bijvoorbeeld de letterdoos, Veilig gespeld, oefenvormen met Veilig & vlot en het computerprogramma voor de leerlingen.'

'Ik oefen ook met presenteren voor de klas. Goede lezers mogen dan in eigen woorden vertellen wat ze hebben gelezen en welke opdrachten ze hebben gemaakt. Aan de basisgroep vraag ik om de woorden of zinnen voor te lezen die ze met behulp van de letterdoos hebben gemaakt. Of ze mogen een bladzijde uit het leesboek voorlezen als ze die goed hebben geoefend. Hier daag je ze echt mee uit!'

Sofie Baeten, leerkracht De Kriebel in Deurne (Antwerpen)

'Ik maak veel gebruik van Digiregie, het online observatie-, registratie-, en planningsprogramma van Veilig leren lezen. Daarin heb ik alle letterkennis per leerling ingevoerd. Het vergt de nodige observatie per kind, maar ik heb er ook veel steun aan. Omdat je precies weet op welk niveau elke leerling zich bevindt. Wat beheerst een kind al wel en wat niet? Aan wie moet ik extra uitleg geven en wie kan al wat meer aan?'

Carla Vanderhaeghe, leerkracht De Lisblomme in Lissewege (België)

'Wij werken ook veel met de thuisopdrachten. Die zijn anders dan de opdrachten die ze in de klas maken. Ouders krijgen via hun mail een link van Zwijsen om met de software te werken. Zo kunnen ze zien hoe hun kind scoort op de thuisopdrachten. 
Wat ook de ouderbetrokkenheid stimuleert, is de ouderbrief. Hierin staat met welke kern we bezig zijn, welke letters we gaan leren en tips voor wat ouders thuis kunnen doen aan lezen en leesbevordering.' 

Olga Hock en José van Eerden, leerkrachten De Molenwiek in Haarlem

'De samenhang tussen Digiregie, Leerkrachtassistent en de leerlingoefensoftware vind ik heel goed. Met één druk op de knop heb je de zaken op elkaar afgestemd. Zowel je instructie als wat je de kinderen aanbiedt met de oefensoftware. Door die synchronisatie kan je de kinderen op maat opdrachten aanbieden.'

Karen Stoopen, leerkracht KBS Laurentius in Breda
 

Referentiescholen

Vind je het prettig om eens te praten met een andere school die Veilig leren lezen kim-versie gebruikt? Onze referentiescholen staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven

  • Schrijf je in voor het Zwijsen Schooljournaal en ontvang elke maand inspirerend nieuws over het onderwijs, methodenieuws over Veilig leren lezen kim-versie en andere methoden van Zwijsen (je kunt zelf aangeven wat je wilt ontvangen).
  • In Digiregie vind je bij elke kern een nieuwe checklist. Handig ter voorbereiding van de lessen! Bovendien vind je er interessante artikelen, naslagwerken en extra materiaal.
  • Sluit je aan bij de Facebookgroep van Veilig leren lezen kim-versie. Hier kun je ervaringen delen en tips uitwisselen.

Onze erkende scholingspartners

Op het kaartje hieronder vind je onze erkende scholingspartners. Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kun je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt. 

Erkende scholingspartners Veilig leren lezen:

Leesseries cadeau bij invoering in 2020

Dit schooljaar is de 400.000ste leerling gestart met Veilig leren lezen kim-versie. Dit vieren we met een spetterende actie: Bij invoering van Veilig leren lezen kim-versie ontvang je de complete bijbehorende leesseries t.w.v. € 1583 gratis! De actieperiode loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020. Lees hier de voorwaarden.