Invoering

Ga je werken met Veilig leren lezen? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van een methode. Met een praktijkgerichte starttraining haal je het beste uit je lesmateriaal.

Starttrainingen

Je hebt voor Veilig leren lezen de keuze uit drie vormen van starttrainingen:

  • Op locaties in heel Nederland met andere leerkrachten
  • Op school
  • E-learning
     

1) Starttraining op locaties in heel Nederland

Bij deze starttraining zijn leerkrachten van verschillende scholen aanwezig. De training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen Plus. Duur: 3 uur op woensdag-  of vrijdagmiddag in september en oktober. Bestemd voor maximaal 20 personen en maximaal 4 leerkrachten per school. Kosten: € 175,- per leerkracht.

Lees meer en bekijk de data en locaties

Zijn er binnen jouw stichting meer scholen die starten met Veilig leren lezen? Neem dan contact op met Zwijsen Plus om de mogelijkheden te bespreken. Vul het formulier in of bel onze klantenservice: 013 - 583 88 88. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.

2) Starttraining op school

De training wordt verzorgd door een methodespecialist van Zwijsen Plus of door  gecertificeerde scholingspartners (zie onder). Duur: 3 uur. Bestemd voor leerkrachten onderbouw of het hele schoolteam. Kosten: € 850,-.

Geef je de voorkeur aan een starttraining op school? Vul dan het Aanvraagformulier Starttraining in of neem rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners. Je vindt ze op deze pagina.

3) E-learning Starten met Veilig leren lezen

Deze starttraining volg je zelfstandig. Tijdonafhankelijk: je bepaalt zelf wanneer je leert.  Plaatsonafhankelijk: je leert op computer, laptop of tablet. Totale duur ongeveer 3 uur. Kosten: een eenmalige licentie gebaseerd op schoolgrootte in leerlingen met een looptijd van één schooljaar automatisch eindigend op 31 juli.

Lees meer over de e-learning

Onze erkende scholingspartners

Onze erkende scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een training op school? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners. Op het kaartje hieronder vind je er altijd een bij jou in de buurt. (Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kun je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt.) 

Erkende scholingspartners Veilig leren lezen:

Begeleiding op maat

Werk je al wat langer met een methode van Zwijsen en ben je op zoek naar een verdiepingsslag? Of wil je nieuwe leerkrachten op weg helpen met de methode? Kies dan voor begeleiding op maat. De methodespecialisten van Zwijsen Plus helpen je graag verder.

Zij bespreken met jou heel specifiek de behoeften van de school. De vragen vanuit een team of directie zijn leidend, maar hebben altijd betrekking op een optimaal gebruik van de methode. Op basis hiervan bepalen we de duur en kosten van dit bezoek.

Tarief: Minimaal 1 uur (€ 300,-) en maximaal 2 uur (€ 500,-).

Wil je meer informatie of meteen een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

Aanmelden Begeleiding op maat

Speciaal basisonderwijs

Uit onze ervaring blijkt dat S(B)O-leerkrachten andere vragen hebben over het werken met een lesmethode dan leerkrachten uit het reguliere basisonderwijs. Om die reden organiseert Zwijsen exclusief een starttraining voor het S(B)O op woensdagmiddag 11 oktober van 14 tot 17 uur op SBO De Fonkel in Ede.

Samen met leerkrachten van andere scholen uit het S(B)O kun je  de starttraining voor Veilig leren lezen kim-versie volgen. Deze training is erop gericht om je zoveel mogelijk praktische informatie te geven, zodat je het beste uit de methode haalt en optimaal kunt inspelen op de behoefte van je leerlingen.

Onderwerpen die tijdens de training aan bod komen:

  • Didactiek van lezen en spelling
  • Het zoemend lezen
  • Wat gebeurt er in een basisles en integratieles tijdens kern 1-6
  • Verkenning van de software: Digiregie, Leerkrachtassistent en leerlingsoftware voor school en thuis

Na een plenair gedeelte voor alle geledingen van het S(B)O splitsen we in twee groepen vanwege de specifieke problematiek tussen het SBO en  de clusters van SO.

De starttraining van Veilig leren lezen kim-versie wordt verzorgd door Zwijsen Plus en Susan van der Linden (auteur).

Kosten

De kosten bedragen € 175,- per persoon. 

Deelnemen aan de starttraining? Bekijk hier het overzicht van data en locaties en meld je meteen aan!