Invoering

Ga je werken met Wereldzaken? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van een methode. Dus bereid je goed voor en haal het beste uit Wereldzaken.

Training

Wil je een praktijkgerichte training aan het begin van het schooljaar om het beste uit je lesmateriaal te halen? Of werk je juist al wat langer met Wereldzaken en ben je op zoek naar een verdiepingsslag? Vraag dan een training aan (duur: 2 uur). De methodespecialisten van Zwijsen plus helpen je graag verder.

Zij bespreken met jou heel specifiek de behoeften van de school. De vragen en wensen vanuit een team of directie zijn leidend, maar hebben altijd betrekking op een optimaal gebruik van een methode.

Tarief: €600,- . Dit is inclusief voorbereidings- en reistijd en BTW.

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

Er zijn ook mogelijkheden om op stichtingsniveau afspraken te maken. Neem hiervoor contact op met Vincent Lammers (Key accountmanager stichtingen), v.lammers@zwijsen.nl of 013-583 88 76.

Programma

Wereldzaken werkt heel eenvoudig. In de methode vind je instructiefilmpjes en een handleiding. Via het vraagteken rechtsonder kies je voor de optie ‘Schermuitleg’. Alle knoppen en elementen van Wereldzaken worden helder en eenvoudig uitgelegd.

Tips van leerkrachten

Wij hebben regelmatig contact met leerkrachten die werken met Tijdzaken. Een aantal leuke tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

'Sinds vorig jaar is er ook een thuisinlog voor De Zaken van Zwijsen! Leerlingen kunnen thuis inloggen en verder werken. Ze kunnen zich voorbereiden op de les door filmpjes te bekijken, de samenvatting te lezen of te oefenen. Ook fijn dat ouders kunnen meekijken!'

Maria, invalleerkracht regio Zuid

'Ik maak graag gebruik van de achtergrondinformatie bij elk thema. Het geeft me de basis om de kinderen de juiste uitleg te geven en soms wat meer mee te geven dan wat er in het leerlingmateriaal staat. Ik vind het trouwens ook leuk om zelf dingen toe te voegen en houd me niet altijd aan de ‘standaard’ les. Dat is zo fijn aan deze methode, dat je de vrijheid hebt om je eigen les te regisseren.'

Christiaan Mersel, basisschool Gunterslaer in Eindhoven

'De animaties zijn heel handig en bevatten veel informatie. Daarom zet ik regelmatig het filmpje op pauze om extra uitleg te geven of vragen te stellen. Als het gaat over condens vraag ik bijvoorbeeld: ‘Waar zie je dat vaak? En hoe komt dat dan? Wie heeft er wel eens een poppetje getekend op een beslagen autoruit?’ Mijn leerlingen vertellen graag wat ze er allemaal van weten.'

Willem Merkx, basisschool Sint Petrus in Boxtel

'Via het Zwijsen Schooljournaal kwam ik erachter dat de methode ook wereldoriëntatiethema’s bevat. De leerlingen vinden het fantastisch om ze te volgen. Vooral het presenteren wordt als zeer positief ervaren.'

'Mijn leerlingen zijn heel goed op de hoogte van de actualiteit. Ze hebben alleen niet altijd de achtergrondinformatie om het nieuws ook te begrijpen. En daar helpt Nieuwe Zaken bij. Elke maand staat er een superleuke les klaar die je, zonder veel voorbereiding, kunt geven.'

Leerkracht groep 7

Referentiescholen

Vind je het prettig om eens te praten met een andere school die Wereldzaken gebruikt? Onze referentiescholen staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor het Zwijsen Schooljournaal en ontvang elke maand inspirerend nieuws over het onderwijs, methodenieuws over De Zaken van Zwijsen en andere methoden van Zwijsen (je kunt zelf aangeven wat je wilt ontvangen).