Invoering

Ga je werken met Wizwijs? Uit onderzoek blijkt dat een goede implementatie veel bijdraagt aan het succes van een methode. Met de service van Zwijsen bereid je je goed voor en haal je het beste uit Wizwijs.

Starttraining Wizwijs

Met een praktijkgerichte starttraining haal je het beste uit je lesmateriaal. 

Een training duurt gemiddeld 3 uur. Je krijgt inzicht in de visie en de leerlijnen van de methode. Daarnaast is er veel aandacht voor de lespraktijk door in te gaan op lesvoorbereidingen, toetsen en het gebruik van de Leerkrachtassistent en leerlingensoftware.

Door wie

Starttrainingen van Wizwijs worden verzorgd door Zwijsen Plus en door erkende scholingspartners. Vraag meteen een starttraining aan bij Zwijsen Plus of kijk op het kaartje hieronder voor een scholingspartner bij je in de buurt.

Alle hieronder genoemde scholingspartners hebben een certificeringstraining gevolgd bij Uitgeverij Zwijsen. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met een scholingspartner voor meer informatie of een afspraak.

Begeleiding op maat

Werk je al wat langer met onze methode en ben je op zoek naar een verdiepingsslag? Of wil je nieuwe leerkrachten op weg helpen met de methode? Kies dan voor begeleiding op maat. De methodespecialisten van Zwijsen Plus helpen je graag verder! Zij bespreken met jou heel specifiek de behoeften van de school. De vragen vanuit een team of directie zijn leidend, maar hebben altijd betrekking op een beter gebruik van de Zwijsen-methode. Op basis hiervan bepalen we de duur en kosten van dit bezoek.

Tarief: 1 uur € 300,-, 1,5 uur € 400,- en 2 uur € 500,-. Dit is inclusief voorbereiding en reistijd. 

Meer informatie of meteen een afspraak maken?

Tips van leerkrachten

Wij hebben regelmatig contact met leerkrachten die werken met Wizwijs. Een aantal leuke tips hebben we voor je op een rijtje gezet:

'Als wij een opdracht gaan doen over het verdelen van pannenkoeken, dan zorg ik ook dat ik pannenkoeken in de klas heb. Dat is niet alleen lekker, maar helpt de kinderen enorm om de rekenlessen meer tot leven te brengen.'

Bekijk hoe Marielle Langenhuizen en Suzan Chatrou dat doen op SBO De Wissel in Veghel.

'Omdat je in een les van Wizwijs steeds aan één doel werkt, kun je daar volledig naartoe werken. In dit filmpje zie je hoe de leerlingen van de Beatrixschool in Meppel de windrichtingen leren begrijpen.'

'Voor de betere rekenaars zet ik Rekentijger of Rekenpanda in. Ook Rekenvlinder komt in mijn klas regelmatig aan bod. Zo kun je echt de verdiepingsslag maken voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben.'

Pieter de Kruijter, Beatrixschool in Meppel

'Toen de Cito Eindtoets naderde, kregen we via school de mogelijkheid om te oefenen met rekenopdrachten. Dat was wel nodig én heeft onze zoon goed geholpen.'

Moeder van Cas (12)

'Ik vind het heel prettig dat je bij Wizwijs geen kopieerbladen of schriften nodig hebt. Ieder blok krijgen de leerlingen een nieuw werk- en oefenboek.'

Michel Pruijmboom, De Klinkert in Oudenbosch

'Je staat er misschien niet meteen bij stil, maar heb je wel eens gedacht om (voor) te lezen met rekenprentenboeken? Het mooie van deze voorleesboeken is dat er expliciete rekenbegrippen worden benoemd. En op het moment dat je daar de nadruk op legt en de koppeling legt met het beeld, krijgt het betekenis voor kinderen.'

Marike Verschoor, Zwijsen-adviseurs voor scholen en inhoudsdeskundige rekenen en wiskunde

Referentiescholen

Vind je het prettig om eens te praten met een andere school die Wizwijs gebruikt? Onze referentiescholen staan je graag te woord.

Op de hoogte blijven

Schrijf je in voor het Zwijsen Schooljournaal en ontvang elke maand inspirerend nieuws over het onderwijs, methodenieuws over Wizwijs en andere methoden van Zwijsen (je kunt zelf aangeven wat je wilt ontvangen).

Onze erkende scholingspartners

Geef je de voorkeur aan een training op school? Neem dan rechtstreeks contact op met een van onze erkende scholingspartners. Op het kaartje hieronder vind je er altijd een bij jou in de buurt. (Tip: via het rechthoekje in de rechterbovenhoek van de kaart kun je de kaart op groot formaat bekijken. Het is dan eenvoudiger om te zoeken naar een scholingspartner bij jou in de buurt.) 

Gecertificeerde scholingspartners Wizwijs