Leesachterstand? Maak gebruik van subsidie!

subsidieregeling-advertentie-vierkantpnglogorijksoverheid.pngDe maanden thuisonderwijs als gevolg van het coronavirus hebben bij een aantal leerlingen voor een leerachterstand gezorgd. Misschien ook bij jullie op school? De overheid wil hier iets aan doen. En biedt een subsidieregeling aan waarmee je leerlingen extra ondersteuning kunt bieden om de leerachterstand weg te werken. Dus grijp deze kans!

Zet vol in op lezen

We weten allemaal hoe belangrijk het is dat leerlingen goed leren lezen. Dus merk je een opgelopen achterstand bij een aantal van jullie leerlingen? Zet de subsidie dan in voor een leesoffensief.

We bieden diverse onderdelen waaruit je zelf een pakket kunt samenstellen dat het beste aansluit bij jullie leerlingen. Dit bevat ook veel methodeonafhankelijke onderdelen. Zowel voor technisch lezen als begrijpend lezen. We bieden materialen voor leesbevordering zodat leerlingen meer leeskilometers gaan maken. Daarnaast kun je ook kiezen voor een training op maat waarin jij en je collega’s handvatten krijgen om de achterstand in te lopen.

Lees hier meer over ons aanbod

Heb je een keuze kunnen maken uit ons aanbod? Vul dan het bestelformulier in zodat je weet voor wat voor bedrag je subsidie aan wilt vragen. Bestelling plaatsen? Dan kan het formulier naar je basischoolleverancier.

De regeling

Per school kun je voor max 10% (reguliere school) of voor max 20% (scholen met speciale indicatie) van je leerlingen subsidie aanvragen, waarbij je per leerling maximaal € 900 kunt indienen. Je kunt de subsidie aanvragen tussen 18 augustus en 18 september 2020. Dus kijk hoeveel subsidie je aan kunt vragen, stel je pakket samen en start met het wegwerken van die leesachterstand!

Bezoek de websites van de Rijksoverheid

Wat moet je aanleveren om in aanmerking te komen voor subsidie? 
Je hoeft geen uitgebreid plan in te dienen. Bij de aanvraag moet je wel een korte omschrijving (max. 250 woorden) geven van de beoogde invulling van jullie inhaal- en ondersteuningsprogramma. Met dit programma moet het inhalen van opgelopen leer- en ontwikkelachterstanden een reëel perspectief zijn. De subsidie mag ingezet worden voor alle kosten die de school noodzakelijk acht om het extra (onderwijs)aanbod te organiseren.

Vragen of hulp nodig?

Heb je vragen over ons aanbod, over de subsidieregeling of heb je hulp nodig bij het invullen van het bestelformulier? Via het Zwijsen Videoloket kun je heel makkelijk al je vragen direct stellen aan een van onze methodeadviseurs tijdens een videoconferentie. Je kunt ook contact opnemen met onze klantenservice. Bel naar 013-583 8888 (van 8.00 tot 17.30 uur) of stuur een mailtje naar klantenservice@zwijsen.nl. We helpen je graag verder. 

Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.