Online presentatie: Semsom voor onderwijsadviseurs

Semsom, de rekenmethode speciaal voor groep 3, groeit mee met de ontwikkeling van de leerlingen. Bij het aanvankelijk leren rekenen sluiten we aan bij het ontluikend leren rekenen, zowel qua vorm als inhoud. Spontane rekenactiviteiten door middel van spel, beweging en informeel handelen verschuiven geleidelijk naar steeds meer formeel leren rekenen.

Online presentatie woensdag 17 februari, 16:00 uur

Op woensdag 17 februari om 16:00 laten we, aan de hand van een inhoudelijke online presentatie (via Teams), graag zien hoe de leerlijnen in Semsom zijn uitgewerkt. We gaan in op de doorgaande lijn, welke modellen en strategieën aan bod komen en hoe leerkrachten de instructies kunnen geven. Aan de hand van voorbeelden krijg je een goed beeld hoe alle leerlingen met Semsom een goede rekenbasis krijgen.

Nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor deze online presentatie. Je ontvangt op tijd een mail met daarin de link om deel te kunnen nemen aan dit Teams-event. De presentatie wordt opgenomen en op de Semsom website geplaatst, dus achteraf terugkijken is altijd mogelijk.

Inhoud online presentatie

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  1. De 6 Pijlers van Semsom
  2. Leerlijnen
  3. Doorgaande leerlijn
  4. Toegepaste modellen en strategieën
  5. Instructie

Voor wie?

De online presentatie is bedoeld voor opleiders, nascholers, onderwijsadviseurs en curriculumontwikkelaars en andere belangstellenden.

Wanneer?

Woensdag 17 februari 2021  – 16:00-16:45 uur.

Wie presenteert?

Marianne Espeldoorn en Ronnie Huberts, conceptauteurs Semsom.

Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.