Thuislessen De Zaken van Zwijsen

De tips die je hieronder vindt, ondersteunen ouders bij het geven van thuislessen aan hun kinderen. Stuur daarom deze tips samen met de linkjes naar de thuislessen door, zodat ouders hun kinderen goed kunnen helpen.

Informatie voor ouders

  • De thuislessen zijn geen vervanging van de lessen op school. Het is een tijdelijke noodoplossing om het onderwijs in geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek te onderhouden, indien je kind niet naar school kan gaan.
  • De leerkracht van je kind laat je weten welke lessen je kind thuis dient te volgen.
  • Je kind volgt de lessen van De Zaken van Zwijsen online of uit het leerwerkboek. Bij de online lessen kan je kind bij elke les uitlegfilmpjes en animaties bekijken, en in het digitale leerwerkboek opdrachten maken. Bij de lessen uit het leerwerkboek staat alle belangrijke informatie opgenomen in de teksten en afbeeldingen.
  • Bij Natuurzaken is in elk blok een proefje opgenomen. Op de website vind je hier de beschrijving van. Het is natuurlijk heel leuk om het in het echt te doen, maar wij realiseren ons dat dit door gebrek aan tijd en materialen niet altijd zal lukken. Dat is helemaal niet erg: je kind kan in de online versie van de methode dit proefje in spelvorm ook digitaal uitvoeren. (in het scherm herken je het proefjes-spel aan het bolletje met daarin een P.)
  • Bij aardrijkskunde is topografie een belangrijk onderdeel. Daarom hebben wij bij Wereldzaken de topografie-oefenbladen voor je per thema klaargezet. Je vindt hier de lege oefenbladen voor jouw kind, en de ingevulde antwoordbladen voor jezelf.

 

Natuurzaken

Thema 1

Thema 2

Thema 3

Tijdzaken

Thema 1

Thema 2

Thema 3

Wereldzaken

Thema 1

Thema 2

Thema 3