Thuislessen Pennenstreken

Lees hoe je jouw leerlingen thuis door kunt laten oefenen.

Vorig jaar heb je wellicht gebruik gemaakt van de thuislessen Pennenstreken voor jouw klas. Dit schooljaar gaan we je op een andere manier ondersteunen. Indien een van je leerlingen in verband met corona gerelateerde klachten thuis moet blijven, adviseren we je het volgende met betrekking tot de schrijflessen:

  • Het belangrijkste bij schrijven is dat de leerkracht direct feedback kan geven. Dit is lastiger te doen wanneer een leerling thuis de lessen volgt. Laat dus, indien mogelijk, de leerling thuis via een online videotool (Zoom, Google classroom, Microsoft Teams) de lessen mee volgen.
  • Zorg dat de leerling thuis in het eigen werkboekje kan werken. Laat de leerlingen na afloop het gemaakte werk via een foto aan je doorsturen en geef hierop jouw feedback.
  • Geef indien mogelijk een set uitlegkaarten mee naar huis. Zo kan de leerling thuis de QR-code scannen en de filmpjes van de letters bekijken.
  • Is het niet mogelijk om de leerlingen digitaal bij de les te betrekken, laat de leerlingen in groep 3 thuis dan vooral dagelijks oefenen met de reeds bekende letters. Het is namelijk belangrijk dat de nieuwe letters op een goede manier aangeleerd worden en dat de leerlingen direct gecorrigeerd worden wanneer ze een letter op de verkeerde manier schrijven. ┬áDit is op afstand erg lastig. Daarom kun je, zeker wanneer de leerling slechts een kortere periode niet op school komt, beter inzetten op het inoefenen van de reeds bekende letters.┬áDit kun je op de volgende manier doen:
    • Geef het kind kopieerbladen mee naar huis van de reeds geleerde letters. Heb je geen kopieerblok Pennenstreken? Bestel het via je schoolleverancier.
    • Geef het kind een oefenboek mee naar huis en laat het de reeds geleerde letters oefenen. Heb je geen oefenboek Pennenstreken? Bestel het via je schoolleverancier.
  • Ook voor leerlingen in de overige groepen is het van belang dat zij dagelijks schrijven. Hiervoor kun je gebruik maken van de werkboeken, oefenboeken en kopieerbladen, maar je kunt ze ook oefeningen geven in relatie tot andere vakken.