Thuis oefenen met Wizwijs

fb-abacus-addition-arithmetic-1019470.jpgVoordat je start

Kunnen sommige leerlingen niet naar school komen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus? Of moet jij zelf in quarantaine en is er geen invalskracht? Laat leerlingen dan thuis oefenen met Wizwijs. Op deze pagina vind je informatie over hoe je met Wizwijs thuis les kunt geven én vind je gratis extra oefenmateriaal waarmee leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen. 

Ben je leerkracht en ga je thuislessen geven met Wizwijs? Lees voordat je start het kopje “informatie voor leerkrachten”.

Informatie voor leerkrachten

Kan jij of jouw leerlingen niet naar school komen vanwege de maatregelen rondom het coronavirus? Dan kun je ze thuis laten oefenen met Wizwijs. In de brief Uitleg Wizwijs vind je uitleg hoe je dit kan aanpakken.

Uitleg Wizwijs   Huiswerkschema   

Materialen

Geef leerlingen de werkboeken en oefenboeken mee naar huis en zorg dat je zelf ook de handleiding bij de hand hebt. Voor de jongere leerlingen kun je overwegen om ook handelingsmateriaal mee te geven zodat zij thuis met materialen kunnen oefenen.

Oefenmateriaal Wizwijs

Wizwijs heeft veel leuke spellen die kinderen samen met hun ouders kunnen maken. We hebben ze hier voor je gebundeld per jaargroep.

Jaargroep 3

Jaargroep 4

Jaargroep 5

Jaargroep 6

Jaargroep 7

Jaargroep 8

Antwoorden

Gratis extra oefenmateriaal

Voor het onderhouden van rekenkennis en -vaardigheden bieden wij je gratis extra rekenmateriaal aan. Hier vind je een groot aantal werkboeken en antwoordenboeken uit onze Fundamentenreeks; een serie vrolijke, leerzame werkboekjes waar leerlingen zelfstanding mee aan de slag kunnen.

Rekenpanda

Rekenpanda biedt verrijkingsstof op rekenvaardigheidsniveau 1S (Cito II/B) voor leerlingen uit groep 3 t/m 8.

Rekenvlinder

Rekenvlinder is extra oefenmateriaal voor leerlingen die specifiek moeite hebben met bijvoorbeeld breuken, procenten, tijd, verhoudingen en/of decimale getallen.

Rekenkikker

Rekenkikker kent dezelfde opbouw van materialen en onderwerpen als Rekenvlinder, alleen gaat de serie nog een niveau lager (1F CITO lV/D). 

Rekentijger

In deze tijden is het belangrijk dat met name rekenkennis en – vaardigheden onderhouden worden De sterke rekenaars willen we echter niet vergeten daarom hebben we een aantal materialen van Rekentijger voor deze leerlingen beschikbaar gemaakt.

Zijn deze opgaven allemaal al gemaakt? Rekentijger is nu ook verkrijgbaar voor thuis in onze webshop!

Real Life Rekenen

Real Life Rekenen is bedoeld boor leerlingen uit groep 6 7 en 8. Real Life Rekenen traint leerlingen om hun rekenkennis actief toe te passen op een leuke, leerzame en uitdagende manier. De titel zegt het al: rekenen uit het echte leven!

Groep 6

Groep 7

Groep 8

Nieuw: aanvankelijk rekenen met Semsom

Leerlingen in groep 3 vragen om een andere aanpak. Ook voor rekenen. Semsom is de allereerste aanvankelijk rekenmethode die speciaal ontwikkeld wordt voor de behoeftes van leerlingen in groep 3.