Thuislessen Veilig leren lezen kim-versie

Lees hoe wij jou als leerkracht ondersteunen.

Instructiefilmpjes

Voor Veilig leren lezen kim-versie zijn instructiefilmpjes van alle basislessen beschikbaar in Digiregie onder het kopje “Lesgeven - Afstandsonderwijs”. Hier vind je alle filmpjes van kern 1 tot en met kern 4. Ook de bestaande filmpjes van kern 7 en verder, van vorig schooljaar, zijn hier toegevoegd. De filmpjes voor de overige kernen worden telkens een week voor de start van de kern online gezet. Per basisles zijn 2 filmpjes beschikbaar: 1 voor leerlingen in de maanlijn en 1 voor leerlingen in de zonlijn. Bekijk hier 2 voorbeeld filmpjes.

Naast de instructiefilmpjes vind je in Digiregie tevens een informatiebrief voor leerkrachten, een huiswerkschema en een brief met informatie voor ouders/verzorgers. De instructiefilmpjes en informatiebrief voor ouders/verzorgers zijn ook toegankelijk via de ouderinformatie in de Leerlingsoftware. 

Ga naar Digiregie

Algemene tips bij afstandsonderwijs

Hoe betrek je leerlingen die thuis komen te zitten bij de les? Lees onze algemene tips. Laat de leerlingen thuis extra oefenen met de Leerlingsoftware. Heeft jouw school nog geen licentie voor de Leerlingsoftware voor thuis? Vraag deze dan nu aan via Licentieregie. 

Werk je met Veilig leren lezen 2e maanversie?

Laat de leerlingen inbellen via Teams of Google Classroom zodat ze deel kunnen nemen aan de klassikale instructie. Zorg dat de leerling het eigen werkboek, Veilig & vlot en het leesboek thuis krijgt. Motiveer ze om daarnaast zoveel mogelijk zelf te lezen met behulp van onderstaande tips.

Wil je gebruik maken van de thuislessen van Veilig leren lezen kim-versie? Vraag dan een (proef)licentie aan voor de kim-versie. Zo kun je 3 maanden gratis gebruik maken van de thuislessen.

Leesbevordering

Wil je leerlingen die noodgedwongen thuis zitten stimuleren om extra te lezen? Stuur ouders dit artikel door met tips om je leerlingen te laten lezen, ook als ze thuis zijn! Leeskilometers maken: tips voor thuis. Of geef kinderen en ouders onze boekentips door! Boekentips voor groep 3 en 4. Maak het oefenen ook leuk met educatieve spellen

Hieronder vind je bovendien enkele downloads om het lezen extra leuk te maken:

Voorbeelden instructiefilmpjes