Veelgestelde vragen Basispoort

Kijk bij onze veelgestelde vragen hieronder of neem direct contact met de helpdesk op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

Veelgestelde vragen

Wat is Basispoort?

Basispoort is een samenwerkingsverband van verschillende uitgeverijen en schoolleveranciers. Basispoort heeft als doel om via één inlogprocedure het digitale lesmateriaal van meerdere uitgeverijen beschikbaar te maken.

Waar heb ik Basispoort voor nodig?

De softwareprogramma’s behorende bij de methodes van Zwijsen worden uitsluitend ontsloten via Basispoort. Je hebt Basispoortinlog nodig om bij het digitale lesmateriaal van Zwijsen te komen. 

Hoe kom ik aan een Basispoort-account?

Heb je nog geen Basispoort-account? Bij de Basispoort Helpdesk kun je een account aanvragen.

Ik zie geen programma's bij Lesmateriaal

Ververs de internet browser en/of log uit sluit de browser en log opnieuw in. Indien dit geen resultaat geeft neem dan contact op met Zwijsen. 

Software waar ik niet meer mee werk staat nog in Basispoort

Controleer in Zwijsen Licentieregie of de software die je niet meer gebruikt al is opgezegd.

Indien dit niet het geval is, kan de beheerder deze software opzeggen.

Online licenties hebben een looptijd van een jaar. Zeg je een licentie op, dan loopt deze door tot het einde van het lopende schooljaar, waarna deze automatisch stopt.

LET OP: je moet oude software voor 30 juni van het lopende schooljaar opzeggen.

Wanneer oude software al is opgezegd en is gestopt, heb je nog een jaar inzage in de behaalde resultaten. Daardoor blijft de software nog tot het eind van het schooljaar na de opzegging zichtbaar in Basispoort.

Hoe kom ik bij de Basispoort thuis inlog voor leerlingen?

De thuis inlog voor leerlingen vind je hier https://thuis.basispoort.nl/

Een ouder is het wachtwoord vergeten van de thuisversie van de leerlingsoftware, wat kan ik doen?

Wanneer een ouder de inloggegevens voor de thuisinlog niet meer weet kunnen ze een nieuwe activeringslink opvragen via https://thuis.basispoort.nl. Klik daarvoor op “Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten”. De gebruikersnaam is het e-mailadres zoals de leerkracht het heeft ingevoerd in Basispoort.

We hebben een nieuwe licentie aangevraagd maar zien deze niet in Basispoort.

Voordat er met de programma's gewerkt kan worden, dienen de Algemene Voorwaarden geaccepteerd te worden door een medewerker van de school. Het accepteren van de Algemene Voorwaarden doe je in Licentieregie in het licentie-overzicht van uw school.

Waar vind ik de jaarplanningen bij de methode?

De jaarplanningen vind je in de leerkrachtmodule, onder de tab Lesmateriaal & Naslag.

Voor Veilig leren lezen - Kim staan de jaarplanningen in Digiregie. Klik daarvoor rechtsboven in Digiregie op het kalender icoon.

Voor Estafette editie 3 staan de jaarplanningen in het dashboard bij Materiaal > Naslag, categorie Organisatie.