Boeken- en spellenseries van Zwijsen

Zwijsen maakt leuke en leerzame boeken en spellen voor elke jaargroep, op ieder (AVI-)niveau en aansluitend bij onze methoden Uk & Puk, Schatkist, Veilig leren lezen en Estafette. Zo garanderen wij een doorgaande leerlijn taal & lezen, rekenen en schrijven vanaf peuters tot en met kinderen in groep 8. Kortom: Zwijsen heeft voor ieder kind een boek en spel op maat!

Series voor de allerkleinsten

3-5 jaar | Uk & Puk

Spelenderwijs ontdekken en leren, dát is wat peuters willen. De spellen van Uk & Puk sluiten aan op de ontluikende geletterd- en gecijferdheid van jonge kinderen. Hiermee vormen ze een goede voorbereiding op het leren lezen, rekenen en schrijven op school. Peuters kunnen lekker aan de slag met letters en cijfers, maar ook met vormen en kleuren.

Bekijk de boekjes en spelletjes van de serie Uk en Puk

 

3-5 jaar | Jules

Vlaamse kleuters kennen Jules van het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat op veel kleuterscholen in Vlaanderen gebruikt wordt. Nu is Jules er ook voor thuis. Spelenderwijs oefenen kinderen met vormen, kleuren en patronen. De producten zijn geschikt voor 3 jaar en ouder.

Bekijk alle boeken van de serie Jules 

3-6 jaar | Woezel & Pip

Nooit een dag sip… met Woezel & Pip! Met de vrolijke en leerzame spelletjes en doeblokken van Woezel & Pip beleven kinderen van 3 tot 6 jaar de allermooiste avonturen. Lekker bewegen of juist even stilstaan bij emoties én natuurlijk oefenen met taal, lezen, schrijven en rekenen. Met Woezel & Pip is leren een feestje! Kom je spelen?

Bekijk alle spellen van de serie Woezel & Pip

Kleuterseries

4-6 jaar | Rompompom

Spelen is leren, zeker voor kleuters. Speciaal voor kinderen in groep 1 en 2 ontwikkelt Zwijsen Rompompom-spellen. De spelletjes sluiten aan bij Schatkist, het meest gebruikte totaalaanbod op Nederlandse scholen. Net zoals in Schatkist staat pop Pompom centraal. En net zoals Schatkist stimuleren Rompompom-spellen de ontwikkeling van taal, lezen, rekenen en sociaal-emotionele vaardigheden.

Bekijk alle spellen van de serie Rompompom

4-6 jaar | Prentenboeken

Zwijsen heeft twee nieuwe educatieve prentenboeken ontwikkeld voor kleuters die al interesse hebben voor het leren van letters. In deze twee prachtige prentenboeken voor kleuters zijn handige tips voor ouders opgenomen om nét wat meer uit de boeken te halen. Naast de prachtige prenten en de extra leestips achterin de boeken, is er ook extra materiaal bij gemaakt als kleurplaten, letterbladen en een letterdiploma!

Bekijk alle boeken van de serie Prentenboeken

4-6 jaar | Rekenprentenboeken

Getallen, tellen, ordenen, sorteren, groot en klein … Nieuwsgierige kleuters ontdekken van alles in deze humoristische prentenboeken en maken zo spelenderwijs kennis met allerlei rekenkundige begrippen. Leuk en leerzaam tegelijk!

Bekijk alle boeken van de serie Rekenprentenboeken

4-6 jaar | Kleuters samenleesboeken

Dit zijn boeken voor kleuters die zelf al willen lezen. De linkerpagina’s zijn voorleespagina’s voor een ervaren lezer. De rechterpagina’s zijn woordpagina’s die de kleuter zelf kan lezen. Zo lees je om de beurt een stukje en geniet je samen van het verhaal.

Bekijk alle boeken van de serie Kleuters samenleesboeken

Bekijk alle boeken van de serie Kleuters samenleesboeken informatief

4-6 jaar | Versjes voor kleuters

Deze geweldige versjesboeken voor kleuters staan vol gedichten, rijmpjes en grapjes over onderwerpen die kleuters aanspreken. De boeken bevatten prachtige kijkplaten voor veel interactie tijdens het voorlezen. Bovendien zijn ze geschreven door bekende kinderboekenschrijvers.

Bekijk alle boeken van de serie Versjes voor kleuters

5-6 jaar | hee, ik lees!

Deze serie is speciaal ontwikkeld voor kleuters die zelfstandig kunnen lezen. Het zijn kleurrijke boeken met overzichtelijke verhaalpagina’s. Ze zijn geschreven op AVI start. Ze vormen een overgang tussen groep 2 en groep 3. De boeken zijn tevens in te zetten bij de eerste weken leesonderwijs in groep 3.

Bekijk alle boeken van de serie hee, ik lees!

Boeken en spellen voor beginnende lezers

6-8 jaar | Veilig leren lezen

Maar liefst 80% van de kinderen in het basisonderwijs leert lezen met Veilig leren lezen: al jaar en dag dé methode voor aanvankelijk lezen en taal.

Spelletjes bij Veilig leren lezen kim-versie

Deze spelletjes sluiten daar 100% op aan. Spelenderwijs oefenen kinderen met woorden, maken ze zinnen en werken ze aan hun woordenschat.

Bekijk alle spellen van de serie Veilig leren lezen

Leesseries bij Veilig leren lezen kim-versie

Zelf een boek lezen, dat is wat kinderen willen in groep 3. Zwijsen ontwikkelde een uitgebreide serie leesboeken die precies aansluiten bij Veilig leren lezen. Dertien leesseries (bij de kernen) op verschillende leesniveaus met een maan-, zon-, of steraanpak.

Bekijk alle boekjes van de leesserie Veilig leren lezen

6-8 jaar | Maan roos vis

Groep 3? Dat is leren lezen! Wat is er leuker dan thuis laten zien wat je allemaal geleerd hebt? Speciaal voor kinderen in groep 3 ontwikkelt Zwijsen Maan roos vis-spelletjes. Ze zijn leerzaam, voordelig en heel herkenbaar. De Maan roos vis-spellen passen namelijk bij Veilig leren lezen, de Zwijsen-lesmethode waarmee driekwart van de kinderen in Nederland leert lezen.

Bekijk alle spellen van de serie Maan roos vis

6-7 jaar | Leren lezen zoekboeken

Voor veel beginnende lezers zijn boeken op AVI start nog iets te moeilijk. In deze zes nieuwe zoekboeken worden woorden gelezen én gezocht. Zo oefenen kinderen op een leuke manier met de eerste woorden die ze op school leren.

Bekijk alle boeken van de serie Leren lezen zoekboeken

6-7 jaar | Leren lezen AVI start

Een nieuwe serie voor beginnende lezers in groep 3, de AVI-start lezers. Leuke, eigentijdse handzame boeken met onderwerpen die aansluiten bij de interesses van jonge lezers. Geschikt voor kinderen die vanaf de eerste weken leesonderwijs zelf willen lezen.

Bekijk alle boeken van de serie Leren lezen AVI start

6-7 jaar | Leren lezen AVI M3

Een leuke serie voor beginnende lezers in groep 3, de AVI-M3 lezers. Eigentijdse handzame boeken met onderwerpen die aansluiten op de interesses van jonge lezers. Geschikt voor kinderen die na de eerste weken leesonderwijs in groep 3 zelf willen lezen. Sluit aan op de serie Leren lezen AVI Start.

Bekijk alle boeken van de serie AVI M3

6-7 jaar | Grote AVI-boeken

Grote AVI-boeken zijn dikke boeken, speciaal voor kinderen die leren lezen. Ieder boek bevat diverse teksten op hetzelfde AVI-niveau, zodat kinderen lekker door kunnen lezen op hun eigen niveau. Boordevol verhalen, informatieve teksten, versjes, moppen, strips en samenleesverhalen.

Bekijk alle boeken van de serie Grote AVI-boeken

6-7 jaar | ik lees!

Ieder jaar leren zo’n 200.000 kinderen lezen. Om deze kinderen voldoende oefenmateriaal te bieden is de boekenserie ‘ik lees!’ ontwikkeld. Kinderen kunnen als ze een boek uit deze serie leuk vinden verder lezen over het onderwerp op het volgende AVI-niveau. Van iedere schrijver zijn er vier boeken, om lekker te kunnen doorlezen.

Bekijk alle boeken van de serie ik lees!

6-7 jaar | AVI kanjers

Tachtig pagina’s leesplezier: de AVI kanjers zijn verhalenbundels voor beginnende lezers. Op elke spread vind je een nieuw avontuur, dus de AVI kanjers zijn ideaal voor kinderen die een verhaal graag meteen uitlezen. Alle bundels zijn voorzien van mooie, bijzondere beelden en illustratieve grapjes.

Bekijk alle boeken van de serie AVI kanjers

6-8 jaar | Lees en weet

Informatieve AVI-boeken voor beginnende lezers in groep 3. Over aansprekende thema’s zoals helden en pretparken. De boeken bevatten infographics, strips en kijkplaten en zijn humoristisch en toegankelijk. Het AVI niveau in de boeken varieert van AVI start t/m E3.

Bekijk alle boeken van de serie Lees en weet

6-7 jaar | AVI groeiboeken

Speciaal voor beginnende lezers die dikke boeken willen lezen: de AVI meegroeiboeken. Deze boeken bevatten ieder 144 rijk geïllustreerde pagina’s. In het boek loopt de moeilijkheidsgraad geleidelijk op, van AVI start naar M4.

Bekijk alle boeken van de serie AVI groeiboeken

6-7 jaar | Geknipt voor jou

In dit boek kies je zelf de afloop! Ieder boek begint met een leuk verhaal en na de inleiding mag je kiezen welk verhaal je wilt lezen. De pagina’s zijn letterlijk in tweeën verdeeld met op iedere helft een ander vervolg en einde. Welk verhaal lees jij?

Bekijk alle boeken van de serie  Geknipt voor jou

Series die met je meegroeien

4-8 jaar | AVI-lezen met Paul van Loon

Vanaf nu kunnen ook de allerjongste lezers genieten van Paul van Loon. Ter gelegenheid van zijn 35-jarig jubileum als schrijver, verschijnt dit gloednieuwe AVI-pakket met Paul van Loon-boeken voor kinderen van 4-8 jaar.

Bekijk alle boeken van de serie AVI-lezen met Paul van loon

6-10 jaar | AVI Strips

Zwijsen ontwikkelde deze AVI strips speciaal voor kinderen in groep t/m 8. Het lettertype is goed leesbaar en de illustraties helpen om de tekst beter te begrijpen. Met deze strips wordt leren lezen extra leuk.

Bekijk alle boeken van de serie AVI Strips

6-9 jaar | Samenlezers

Samenleesboeken bieden de combinatie van voorlezen en zelf lezen. Ze bevatten teksten op een eenvoudig leesniveau én een iets hoger leesniveau. Zo kunnen
beginnende lezers met de hulp van een meer ervaren lezer al heel snel een echt verhaal lezen. En dat komt het plezier in lezen ten goede natuurlijk!

Bekijk alle boeken van de serie Samenlezers

6-12 jaar | Moppenboeken

Deze grappige moppenboeken zijn op AVI-niveau geschreven. Dé manier om te zien of kinderen de tekst ook echt begrijpen. Deze boeken lees je omdat je wilt weten hoe de mop gaat. Voor iedere lezer is er een eigen moppenboek: voor beginnende en gevorderde lezers, tot moppen voor dyslectische lezers.

Bekijk alle boeken van de serie Moppenboeken

6-12 jaar | Toneellezen

Toneellezen, of theaterlezen, biedt een andere vorm van samenlezen. Twee lezers nemen de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. Ze voeren eigenlijk een toneelstukje op. De teksten bestaan voornamelijk uit dialogen. Toneellezen bevordert het leesplezier en het lezen met intonatie.

Bekijk alle boeken van de serie Toneellezen

 

2-12 jaar | Loco leerspellen

Loco, wie is er niet mee opgegroeid? Met de basisdoos met steentjes en de losse opdrachtenboekjes leren kinderen spelenderwijs alles over rekenen, taal en lezen. Het is een uniek spelsysteem waarmee kinderen zelf controleren of ze de opdrachtjes goed hebben gedaan. Voor elk kind tussen de 2 en 12 jaar is er een passende editie van Loco!

Bekijk alle spellen van de serie Loco Bambino (2 t/m 6 jaar)

Bekijk alle spellen van de serie Loco Mini (4 t/m 8 jaar)

Bekijk alle spellen van de serie Loco Maxi (7 t/m 12 jaar)

 

 

7 jaar en ouder

7-9 jaar | Dievenschool

Dievenschool is een spannende serie voor kinderen in groep 4 op AVI M4. Op vrije voeten is het tweede boek uit de avontuurlijke serie. In najaar 2020 verschijnt het derde deel. Leef mee met Rolf en Gitte op de Dievenschool.

Bekijk alle boeken van de serie Dievenschool

7-9 jaar | Fritzi en Co

Fritzi en Co is een grappige detectiveserie voor kinderen in groep 4 op AVI E4. De bedrieger is het tweede boek uit de serie. Najaar 2020 verschijnt het derde deel. Zo kunnen kinderen lekker doorlezen binnen een serie.

Bekijk alle boeken van de serie Fritzi en Co

7-9 jaar | Game-lezen

De boeken van Zar staan vol avonturen die zich afspelen in een spel. Met deze nieuwe serie van schrijver Rian Visser kunnen kinderen in groep 4 lekker doorlezen over vertrouwde personages en een bekend onderwerp. Leuk voor gameliefhebbers!

Bekijk alle boeken van de serie Game-lezen

9-12 jaar | Duik in de tijd van

Dit zijn de eerste boeken van een nieuwe serie van 10 geschiedenis boeken. Hoe leefden kinderen vroeger? Welke gevaren lagen er op de loer? Spannende en speelse verhalen over kinderen in andere tijden van bekende auteurs zoals Suzanne Wouda en Marco Kunst.

Bekijk alle boeken van de serie Duik in de tijd van

7-12 jaar | Leesseries bij Estafette

Lezen in groep 4 en hoger: variatie is het sleutelwoord!

Omdat ieder kind andere interesses heeft , is het van groot belang dat kinderen vrij kunnen lezen in boeken naar keuze. Deze nieuwe boekenseries voor kinderen van 7 tot 12 jaar hebben voor ieder kind boeken op maat.

Deze leesseries bij Estafette bevatten per jaargroep zeven boeksoorten: van verhalen en informatieve boeken tot moppenboeken, versjesboeken en strips. Kortom, voor iedere lezer wat wils.

Bekijk alle boeken van de serie Leesseries bij Estafette

 

7-9 jaar | Supermeiden

Supermeiden is een nieuwe serie van Zwijsen. Het zijn kleurrijke en gezellige boeken over stoere meidenonderwerpen. Met deze serie kunnen meiden lekker doorlezen op hun eigen AVI-niveau.

Bekijk alle boeken van de serie Supermeiden

7-12 jaar | B.O.J.

B.O.J.: Boeken Over Jongens. Deze serie is speciaal voor jongens in de middenen bovenbouw. Met de B.O.J.-serie lezen jongens met plezier. B.O.J.-boeken zijn stoer, vol avontuur en humor én met jongens in de hoofdrol. Uiteraard goedgekeurd door ons eigen jongenspanel!

Bekijk alle boeken van de serie B.O.J.

7-12 jaar | Wist je dat?

Deze humoristische informatieboekjes over dieren staan vol weetjes en grapjes. Handig voor een spreekbeurt. De handzame non-fictie boeken bevatten een verhaal in stripvorm, aangevuld met weetjes en feiten over de dieren. De boeken zijn laagdrempelig door weinig tekst en veel illustraties.

Bekijk alle boeken van de serie Wist je dat?

9-12 jaar | Klassiekers

Spannende, avontuurlijke klassiekers zijn nu toegankelijk gemaakt voor moderne lezers. Zes bekende kinderboekenschrijvers hebben een bewerking gemaakt van hun favoriete klassiekers om kinderen zo kennis te laten maken met deze prachtige verhalen.

Bekijk alle boeken van de serie Klassiekers

7-9 jaar | Dolfje Weerwolfje

Speciaal voor kinderen van 7 jaar en ouder zijn er de spelletjes en doeblokken van het populaire Paul van Loon-karakter Dolfje Weerwolfje. Oefenen met rekenen of spelen met taal, op elk moment van de dag, op iedere plek. Wrow!

Bekijk alle spellen van de serie Dolfje Weerwolfje

7-10 jaar | De Gorgels

De Gorgels van komiek Jochem Myjer zijn magische wezentjes die kinderen ’s nachts beschermen tegen de gemene Brutelaars. Van deze populaire kinderboekenserie is een educatieve spelletjeslijn ontwikkeld voor kinderen van 7 jaar en ouder. Spelenderwijs oefenen kinderen hiermee spelling, taal, lezen en de tafels!

Bekijk alle spellen van de serie De Gorgels

8-12 jaar | Lees je digiwijs

Spannende en herkenbare verhalen over hedendaagse onderwerpen als gamen, gehackt worden, nepnieuws en computergestuurde omgeving. Begrippen worden uitgelegd in informatieve kaders en de boeken bevatten een woordenlijst.

Bekijk alle boeken van de serie Lees je digiwijs

9-12 jaar | Graphic novel

Dit boek is een topper, ook voor kinderen die eigenlijk niet zo van lezen houden. Geschreven door Kinderboekenambassadeur Manon Sikkel, vol humor en met grappige illustraties van Marja Meijer. Een ode aan plezier op school voor ieder kind!

Bekijk alle boeken van de serie Graphic Novel

9-12 jaar | Team 3

Spannende detectiveserievan thrillerauteur Cis Meijer voor kinderen vanaf 9 jaar. Beleef alle avonturen van Raf, Dunja en Iza!

Bekijk alle boeken van de serie Team 3

Dyslexie – makkelijk lezen

7-12 jaar | Zoeklicht dyslexie

Zoeklicht dyslexie

De serie Zoeklicht dyslexie is speciaal voor midden- en bovenbouwleerlingen die moeite hebben met lezen. Juist zij hebben vaak een hekel aan lezen. Zoeklicht maakt het lezen weer leuk. De boeken zijn leestechnisch eenvoudiger, terwijl de verhalen aansluiten bij de belevingswereld van kinderen van tien jaar en ouder.

Bekijk alle boeken van de serie Zoeklicht dyslexie

8-12 jaar | Zoeklicht dyslexie informatief

Deze informatieve boeken voor nieuwsgierige dyslectische lezers zijn makkelijk te lezen door het lagere AVI-niveau en de toegankelijke bladspiegel. Met aansprekende thema’s, leuke strips, grappige foto’s en boeiende infographics. Bovendien hebben alle boeken
uitvouwpagina’s voor extra informatie en ondersteuning.

Bekijk alle boeken van de informatieve serie Zoeklicht dyslexie

8-12 jaar | Zoeklicht dyslexie toptitels

Deze toptitels van bekende kinderboekenschrijvers wil iedereen lezen. Voor kinderen met dyslexie zijn de boeken toegankelijk gemaakt door ze te herschrijven. Dezelfde spannende, grappige en mooie verhalen, maar dan eenvoudiger.

Bekijk alle boeken van de serie Zoeklicht dyslexie