Zoeklicht Dyslexie

Zoeklichtboeken zijn al 35 jaar toonaangevend voor kinderen met leesproblemen en dyslexie. Uitgeverij Zwijsen startte in 1983 onder de naam Zoeklicht met het uitgeven van speciale boeken voor kinderen die lezen moeilijk vinden.

Waarom Zoeklicht?

Voor sommige kinderen is het lezen van een boek heel inspannend. Lezen is dan een struikelblok, terwijl genieten van boeken juist zo’n goede stimulans is om het lezen te oefenen. Met de boeken van Zoeklicht dyslexie ervaren kinderen weer hoe leuk lezen kan zijn.

In deze boeken krijgen kinderen dankzij de speciale vormgeving extra ondersteuning tijdens het lezen. Er is een lettertype gebruikt dat speciaal voor dyslectici is ontwikkeld: het Zwijsen Dyslexiefont. De pagina’s zijn overzichtelijk ingedeeld en de illustraties helpen om het verhaal goed te kunnen volgen. Maar het allerbelangrijkst van de leesserie Zoeklicht dyslexie is dat het leesniveau eenvoudig is, maar de verhalen aansluiten bij de belevingswereld van de lezer. Zo is een boek beslist niet kinderachtig!

  • Korte zinnen
  • Speciaal lettertype
  • Elke zin op een nieuwe regel
  • Veel illustraties die het verhaal ondersteunen
  • Korte hoofdstukjes
  • Belangrijke woorden springen er uit
  • Tekst met veel humor

Zoeklicht dyslexie

Kinderen met dyslexie krijgen weer lol in het lezen met de boeken en materialen van Zoeklicht Dyslexie. De serie bestaat uit leesboeken, informatieve boeken en hertalingen van bekende kinderboeken. Met de boeken van Zoeklicht Dyslexie ervaren dyslectische kinderen hoe leuk lezen kan zijn. Zoeklicht dyslexie is geschikt voor kinderen vanaf groep 4 (vanaf 7 jaar).

Toptitels hertaald

De Griezelbus, De Griezelbus 2, De regels van Floor en Blote vakantie: deze toptitels van bekende kinderboekenschrijvers wil iedereen lezen. Voor kinderen met dyslexie zijn de boeken toegankelijk gemaakt door ze te herschrijven. Dezelfde spannende, grappige en mooie verhalen, maar dan eenvoudiger.

Zoeklicht dyslexie info

Deze informatieve boeken zijn voor nieuwsgierige dyslectische lezers van 8 t/m 12 jaar. De boeken zijn makkelijk te lezen door het lagere AVI-niveau en de toegankelijke bladspiegel. Met aansprekende thema’s, leuke strips, grappige foto’s en boeiende infographics. Bovendien hebben alle boeken uitvouwpagina’s voor extra informatie en ondersteuning. Leuk en handig voor een spreekbeurt!

Downloads bij deze series

De regels van Floor
Download
Survival, zo doe je dat
Download
Een spannende gids door het Rijksmuseum
Download
Gekke dieren, ze leven overal
Download
Bl Grote vakantie
Download
Moet je die Mop zien!
Download
Net als Einstein
Download
Puks pizza en puddingpaleis
Download
De Griezelbus 2
Download
Maffe sporten
Download