Veelgestelde vragen De Zaken van Zwijsen

Hier vind je de veelgestelde vragen over Tijdzaken, Wereldzaken, Natuurzaken, De Zaken 3-4 én Nieuwe Zaken.

De Zaken van Zwijsen is een grotendeels digitale methode. Inhoudelijke vragen over hoe je de papieren én digitale materialen in de klas gebruikt, vind je hieronder. Technische vragen over de software bij De Zaken van Zwijsen vind je op de pagina Veelgestelde vragen software De Zaken van Zwijsen.

Kun je het antwoord op jouw vragen niet vinden? Neem dan direct contact met ons op. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

Top 5 veelgestelde vragen

Waar vind ik de antwoorden van de toetsen, de werkboeken, de plusopdrachten, de proefjes en de topo-opdrachten?

De antwoorden van de werkboekopdrachten kan je oproepen door via menu Leerkracht het werkboek te openen en onderaan de pagina op de opdracht te klikken. Het antwoord wordt vervolgens getoond. Klik je nogmaals dan verdwijnt het antwoord weer.

De overige antwoorden tref je aan binnen het menu Leerkracht onder 'antwoorden'. Daar vind je ook een printbare versie van de antwoorden op de werkboekopdrachten.

Waar kan ik vinden welke materialen ik nodig heb voor de proefjes van Natuurzaken?

In de beschrijving van ieder proefje staat benoemd welke materialen je nodig hebt. Een printbare versie van de materialenlijsten voor een heel jaar is te vinden binnen het menu Leerkracht onder 'antwoorden'. Onderaan de pagina die opent vind je de materialenlijsten.

Hoe kan ik de les aanpassen?

Je kunt de les eenvoudig aanpassen door aan de rechterkant van het startscherm op de tab < te klikken. Je zult zien dat de tab uitschuift. Zolang de tab uitgeschoven is, kan je lesonderdelen uit de les verwijderen door ze naar de tab te slepen en lesonderdelen toevoegen door ze uit de tab te slepen. Ook kan je de volgorde van de lesonderdelen aanpassen door ze naar een andere positie op het startscherm te slepen. Vergeet na het aanpassen van de les de tab niet in te klappen.

Hoe kan ik zelf een filmpje of een andere interessante link toevoegen?

  1. Ga naar de plek binnen de les waar je de link wilt toevoegen.
  2. Open het menu Beeld en zet een vinkje voor de pennentool. De pennentool verschijnt nu op het scherm.
  3. Plaats de cursor op de plek waar je de verwijzing wilt hebben.
  4. Kies de optie Toetsenbord uit de pennentool en typ de naam van de verwijzing in.
  5. Selecteer vervolgens de zojuist getypte tekst en kies de optie Hyperlink uit de pennentool.
  6. Geef in het vak URL de betreffende URL op en klik op ok.
  7. Klik op het menu leerkracht / instructiefilmpje / hyperlink toevoegen om te zien hoe het werkt.

Wil je eigen foto’s of filmpjes opnemen, upload deze dan eerst naar een publiek domein, bijvoorbeeld YouTube of Picasa. Je kunt de link naar deze filmpjes of foto’s vervolgens opnemen in de les op de manier zoals hierboven is beschreven.

Hoe kan ik de begrippen printen?

Een printbare versie van de begrippen is te vinden binnen het menu Leerkracht onder 'antwoorden'. Onderaan de pagina die opent vind je de begrippenlijsten.