Veelgestelde vragen software Pennenstreken editie 2

Kijk bij onze veelgestelde vragen hieronder of neem direct contact met de helpdesk op. Bekijk ook het overzicht van alle  softwarevragen. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

Leerkrachtassistent Pennenstreken 2

Soms verschijnt er een 'leeg' digimenu op mijn scherm. Wat moet ik dan doen?

Als je de Leerkrachtassistent een tijdje ongebruikt 'open' laat staan en het vervolgens weer gaat gebruiken, kan het gebeuren dat het programma niet reageert. In dat geval kan het helpen om op functietoets F5 van je toetsenbord te drukken. Het programma wordt dan opnieuw geactiveerd en het 'ververst'.

Soms verschijnt er een pop-upvenster met daarin de melding dat bepaalde bestanden niet gevonden kunnen worden. Wat moet ik dan doen?

In dat geval kan het helpen om op functietoets F5 van je toetsenbord te drukken. Het programma doet dan opnieuw een poging de bestanden op te halen die soms door een 'hik' in de verbinding even niet gevonden konden worden.

Soms is het digimenu niet goed leesbaar. Wat moet ik doen?

Door een verbindingprobleem kan het zijn dat bij het opstarten van de Leerkrachtassistent het digimenu niet goed wordt geladen. De schermindeling klopt dan niet en de knoppen uit het digimenu zijn niet goed aanklikbaar. In dat geval kan het helpen om op functietoets F5 van je toetsenbord te drukken. Het programma wordt dan opnieuw geactiveerd en de pagina wordt 'ververst'.

Paginanummering van het schrijfschrift komt niet overeen met de les in de leerkrachtassistent. Hoe komt dat?

De eerste schrijfles start niet op bladzijde 1 van het werkboekje en er zitten extra lessen met zelfstandig schrijven en toetsen tussen. Hierdoor loopt de bladzijdenummers niet synchroon met de les. In de leerkrachtassistent van Pennenstreken 2 is aan de linkerzijde precies te zien welke bladzijde in de handleiding en welke bladzijde van het schrijfboekje bij de les hoort.

Kunnen de bladzijden van het werkboekje vanuit de leerkrachtassistent uitgeprint worden?

De pagina's van het werkboek zijn niet te printen vanuit de leerkrachtassistent.

Voor het oefenboek geldt:
Voor jaargroep 3 en 4 vind je de pagina’s uit het oefenblok in het kopieerblok. Deze zijn niet te printen vanuit de leerkrachtassistent.
Voor jaargroep 5 en 6 is er geen kopieerblok beschikbaar, daarom zijn de  oefenbladen en toetsen wel te printen vanuit de leerkrachtassistent. Je vindt de knop om af te drukken in de rechterbovenhoek bij de oefenbladzijde.