Veelgestelde vragen software Wizwijs

Kijk bij onze veelgestelde vragen hieronder of neem direct contact met ons op. Bekijk ook het overzicht van alle  softwarevragen. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

Leerkrachtassistent Wizwijs

Ik heb aantekeningen gemaakt op een pagina, maar als ik deze pagina weer oproep zie ik mijn aantekeningen niet. Hoe kan dit?

Als je een pagina benadert vanuit het Digimenu en je bewerkt de pagina, dan kun je die bewerkingen alléén weer oproepen als je de pagina opnieuw benadert via het Digimenu. Als je dezelfde pagina benadert via Verkennen is deze weer blanco. Als je de pagina dan bewerkt, kun je die bewerkingen ook alleen maar via Verkennen benaderen en niet via het Digimenu.

Ik kan in de instructiehulp geen tekst intypen of werkbladen opslaan. Hoe kan dit?

Om deze handeling te kunnen uitvoeren, schakel je eerst terug naar klein scherm om tekst in te kunnen voeren en werkbladen op te kunnen slaan.

Ik heb in de instructiehulp werkbladen gemaakt en opgeslagen in de instructiehulp maar kan ze niet meer terugvinden. Wat nu?

Je kunt de werkbladen alleen terugvinden op de computer waarop je ze gemaakt hebt.

Software Oefenen en automatiseren

Bij 'Instellingen aanpassen' in de Leerkrachtmodule kan ik bij 'Keuze blok' kiezen uit 'Vrije keuze', 'Alle blokken' of een specifiek blok. Wat is het verschil?

Bij ‘Vrije keuze’ kan de leerling kiezen in welk blok hij wil werken. Bij ‘Alle blokken’ begint de leerling bij blok 1. Na afronden van dit blok wordt automatisch blok 2 klaargezet. Als een specifiek blok wordt klaargezet, wordt er nadat de leerling dit blok heeft afgerond, geen nieuw blok klaargezet. Als de leerling opnieuw inlogt, staat dezelfde inhoud weer klaar. De sessieresultaten die zijn opgeslagen in de Leerkrachtmodule worden overschreven.

Hoe kan ik de software bekijken zonder dat mijn sessieresultaten worden opgeslagen?

Ga in Basispoort naar ‘Lesmateriaal’. Klik onder ‘Wizwijs’ op de vetgedrukte link van het software onderdeel wat je wilt bekijken, je bekijkt nu de software zonder dat er sessieresultaten worden opgeslagen. Je kunt ook gebruikmaken van de ‘leerkrachtsnelkoppeling’.

Wordt de software van Wizwijs geschikt gemaakt voor gebruik op tablet?

De software van Wizwijs werkt op het moment via Adobe Flash. Vanaf eind 2020 wordt Flash niet meer ondersteunt. Daarom zullen wij per 1-8-2020 de software van Wizwijs aanbieden in HTML.

Met deze omzetting is de software ook geschikt voor gebruik op tablets.

Toetssite Wizwijs

Waar kan ik toetsresultaten invoeren?

Klik in de Toetssite in de oranje balk op 'Wizwijs'. Klik vervolgens op 'Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen'. Als je geen oranje balk ziet maar een groene balk, dan bevind je je in de Leerkrachtmodule. In de Leerkrachtmodule kun je wel eerder ingevoerde toetsresultaten bekijken maar geen nieuwe resultaten invoeren.

Kan ik voor alle leerlingen tegelijk in één keer de toetsdatum invullen?

Ja, dat kan. Ga hiervoor naar het invoerveld Toetsdatum boven aan het Toetsformulier. Typ de toetsdatum in (dd-mm-jjjj) en klik buiten het veld in een kolomkop. De toetsdatum wordt automatisch ingevuld bij alle leerlingen.

Ik wil iets wijzigen in een individueel leerlingoverzicht. Hoe doe ik dat?

Ga naar Toetsresultaten invoeren/wijzigen. Selecteer de betreffende leerling en voer de wijzigingen door.

In het nieuwe weekplan ontbreken activiteiten. Hoe kan dat?

Het weekplan laat alleen de lessen en activiteiten zien, waarbij leerlingen in de instructiegroep zitten. Is de instructiegroep leeg, dan toont de Toetssite de activiteit niet.

Reeds ingevoerde toetsen worden niet verwerkt in het individueel leerlingoverzicht, wel in het groepsoverzicht. Hoe kan dat?

In het individueel leerlingoverzicht staan alleen de toetsen verwerkt die in het huidige schooljaar zijn afgenomen. Individuele overzichten van voorgaande schooljaren kun je opvragen door in het individueel leerlingoverzicht van de betreffende leerling, rechts boven het overzicht, in de listbox het gewenste schooljaar aan te klikken. Heb je per ongeluk het verkeerde toetsjaar ingevuld? Je kunt dit corrigeren door naar ‘Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen’ te gaan. Je kiest hier de reeds ingevoerde toets en wijzigt de toetsdatum.

Reeds ingevoerde toetsen worden niet verwerkt in het groepsoverzicht. Hoe kan dat?

In het groepsoverzicht staan alleen de toetsen verwerkt die in het huidige schooljaar zijn afgenomen. Heb je per ongeluk een toetsdatum ingevoerd die buiten het schooljaar ligt, dan zijn deze gegevens wel terug te vinden in het individueel leerlingoverzicht, maar niet in het groepsoverzicht. Heb je per ongeluk het verkeerde toetsjaar ingevuld? Je kunt dit corrigeren door naar ‘Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen’ te gaan. Je kiest hier de reeds ingevoerde toets en wijzigt de toetsdatum.