Over Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen is al meer dan 170 jaar een toonaangevende uitgever in het basisonderwijs.

Onze lesmethodes, educatieve uitgaven en producten voor thuis, maken het mogelijk dat ieder kind gemotiveerd leert en het beste uit zichzelf haalt. Zo stimuleren en enthousiasmeren we kinderen op school en thuis bij hun ontdekking van de wereld. Ons aanbod geeft leerkrachten, ouders en kinderen grip op leren en laat ieder kind leren en zijn talenten ontwikkelen.

Doorgaande leerlijn

Omdat de verschillende leerjaren voor een leerling zo nauw met elkaar samenhangen, streven we naar een sterke samenhang tussen onze verschillende methodes. Op het vlak van herkenbaarheid, maar ook inhoudelijk.

Voor- en vroegschool (VVE)

Met ons totaalprogramma Uk & Puk voor peuterspeelzalen en kindercentra, bereiden pedagogisch medewerkers kinderen van 0 tot 4 jaar optimaal voor op de basisschool.

Basisschool

Leerkrachten werken dagelijks met onze methoden en de ondersteunende lesmaterialen in de klas, zowel op papier als digitaal. We hebben titels op alle belangrijke vakgebieden: lezen, taal, schrijven, rekenen en wereldoriëntatie. De bekendste uitgave van Zwijsen is de leesmethode Veilig leren lezen: meer dan 80% van de kinderen in Nederland en Vlaanderen leert hiermee lezen. De vernieuwde didactiek zorgt voor nóg betere leesprestaties.

Ook onze andere uitgaven waaronder Schatkist, Estafette, Pennenstreken en De Zaken van Zwijsen zijn niet meer weg te denken uit het basisonderwijs.

Samen werken met Veilig leren lezen kim-versie

Samen werken met Veilig leren lezen kim-versie

Thuis

Zwijsen maakt leuke én leerzame boeken en spellen voor elke jaargroep, op ieder (AVI-) niveau en aansluitend bij onze methoden Schatkist, Veilig leren lezen en Estafette editie 3. Zo is er een doorgaande leerlijn taal & lezen, rekenen en schrijven van peuters tot en met kinderen in groep 8. Voor ieder kind een boek en/of spel op maat!

Spelend leren met het Rompompom letterkwartet

Spelend leren met het Rompompom letterkwartet

B2B: educatieve producten

Zwijsen ontwikkelt daarnaast in opdracht van bedrijven educatieve producten die kinderen van 4 tot 12 jaar aanspreken en bereiken. Samenwerkingspartners zijn onder meer: NTR, Albert Heijn, Het Rode Kruis, BOERplay en JufJuf en Deloitte.

We kennen de doelgroep en kunnen bedrijven goed adviseren hoe zij effectief kunnen communiceren met kinderen. Samen ontwikkelen we duurzame lesmaterialen en educatieve producten helemaal op maat (custom publishing). Producten die je merk versterken, voor in het onderwijs, thuis of in de eigen branche.

Zwijsen België

Zwijsen is er ook voor de Vlaamse onderwijswereld.

Werken bij Zwijsen?

Wil jij werken bij Uitgeverij Zwijsen? Bekijk onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie. Bij Zwijsen werken ruim honderdtwintig mensen dus ieders bijdrage doet ertoe. Onze betrokken medewerkers zetten zich iedere dag vol overgave in om leren tot leven te brengen voor kinderen van de basisschool. Zwijsen is onderdeel van WPG Uitgevers in Amsterdam, WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep mediabedrijven.

Meedenken met Zwijsen

Zwijsen is altijd in ontwikkeling. De ervaringen en meningen van mensen uit het werkveld zijn hierbij voor ons heel waardevol. Daarom heeft Zwijsen een panel van leerkrachten en/of medewerkers van basisscholen en voorschoolse kindercentra die meedenken en hun mening geven over het onderwijs en (nieuwe) methoden, producten en diensten van Zwijsen.
Lees meer over het Zwijsen Panel

Meer weten over Zwijsen?

Lees alles over de geschiedenis van Uitgeverij Zwijsen.

In 2021 verhuist Zwijsen naar de Spoorzone en komt zij samen met de andere partners (Tilburg University, Fontys Hogeschool Journalistiek, De Persgroep en ROC Tilburg) in het nieuwe MindLabs-gebouw. Je leest er alles over in dit artikel.