Over Zwijsen

Al meer dan 170 jaar brengen wij leren tot leven. Met leermiddelen die staan voor groei en leerplezier.

Wij hebben onze wortels in het verleden, we plukken de kennis van het heden en kijken vooruit naar de toekomst. Samen met leerkrachten en leerlingen blijven we het leren ontwikkelen. Nieuwe educatieve materialen maken inspirerende lessen mogelijk en ontzorgen je als leerkracht bij het lesgeven. Bovendien ondersteunen ze elk kind in een doorgaande lijn bij het ontdekken van de wereld: op de voor- en vroegschool, de basisschool én thuis.

Voor- en vroegschool (VVE)

Met ons totaalprogramma Uk & Puk voor peuterspeelzalen en kindercentra, bereiden pedagogisch medewerkers kinderen van 0 tot 4 jaar optimaal voor op de basisschool.

Basisschool

Leerkrachten werken dagelijks met onze methoden en ondersteunende lesmaterialen in de klas, zowel op papier als digitaal. Zwijsen biedt gerenommeerde titels op alle belangrijke vakgebieden: lezen, taal, schrijven, rekenen en wereldoriëntatie. Ken je Veilig leren lezen? Maar liefst 3 op de 4 kinderen leert in groep 3 lezen met deze methode. Ook onze andere uitgaven waaronder Schatkist, Estafette, Pennenstreken en De Zaken van Zwijsen zijn niet meer weg te denken uit het basisonderwijs. 

Thuis

Kinderen oefenen thuis spelenderwijs met wat ze op school leren dankzij onze kinderboeken, tijdschriften, spellen en apps. Bekende uitgaven zijn onder andere Rompompom en Maan roos vis, Bolleboos, Zoeklicht Dyslexie en de magnetische letterdoos.

In Nederland en België

Zwijsen is er ook voor de Vlaamse onderwijswereld, zie uitgeverijzwijsen.be.

Kansrijke basis voor succes

Met onze kleurrijke en innovatieve uitgaven prikkelen we de nieuwsgierigheid die elk kind van nature heeft. Zo helpen we kinderen een kansrijke basis te leggen voor een succesvolle school- en werkcarrière. Met Zwijsen breng je leren tot leven!

Werken bij Zwijsen?

Wil jij werken bij Uitgeverij Zwijsen? Bekijk onze vacatures of stuur ons een open sollicitatie.
 

Historie Uitgeverij Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen is al meer dan 170 jaar een toonaangevende uitgever binnen het basisonderwijs. Hier lees je de geschiedenis in een notendop en lichten we een aantal vermaarde uitgaven toe.