Veelgestelde vragen Basispoort
Basispoort is een samenwerkingsverband van verschillende uitgeverijen en schoolleveranciers. Basispoort heeft als doel om via één inlogprocedure het digitale lesmateriaal van meerdere uitgeverijen beschikbaar te maken.
De softwareprogramma’s behorende bij de methodes van Zwijsen worden uitsluitend ontsloten via Basispoort. Je hebt een Basispoort inlog nodig om bij het digitale lesmateriaal van Zwijsen te komen.
Hier is de inlogpagina van Basispoort: https://www.basispoort.nl/login/leerkracht/
Heb je nog geen Basispoort-account? Bij de Basispoort Helpdesk kun je een account aanvragen.
Ververs de internet browser en/of log uit, sluit de browser en log opnieuw in. Indien dit geen resultaat geeft neem dan contact op met Zwijsen.
Controleer in Zwijsen Licentieregie of de software die je niet meer gebruikt al is opgezegd.
Indien dit niet het geval is, kan de beheerder deze software opzeggen.
Online licenties hebben een looptijd van een jaar. Zeg je een licentie op, dan loopt deze door tot het einde van het lopende schooljaar, waarna deze automatisch stopt.
LET OP: je moet oude software voor 30 juni van het lopende schooljaar opzeggen.
Wanneer oude software al is opgezegd en is gestopt, heb je nog een jaar inzage in de behaalde resultaten. Daardoor blijft de software nog tot het eind van het schooljaar na de opzegging zichtbaar in Basispoort.
De thuis inlog voor leerlingen vind je hier https://thuis.basispoort.nl/
Wanneer een ouder de inloggegevens voor de thuisinlog niet meer weet kunnen ze een nieuwe activeringslink opvragen via https://thuis.basispoort.nl. Klik daarvoor op “Gebruikersnaam of wachtwoord vergeten”. De gebruikersnaam is het e-mailadres zoals de leerkracht het heeft ingevoerd in Basispoort.
Voordat er met de programma’s gewerkt kan worden, dienen de Algemene Voorwaarden geaccepteerd te worden door een medewerker van de school. Het accepteren van de Algemene Voorwaarden doe je via Licentieregie in het licentie-overzicht van de school.
Daarnaast moeten de leerkrachten nog gekoppeld worden aan de programma’s. Dit gebeurt automatisch na een nachtsynchronisatie maar kan ook handmatig gedaan worden in de Zwijsen leerkrachtmodule.
Voor de meeste methodes vind je de jaarplanning in de leerkrachtmodule, onder de tab Lesmateriaal & Naslag.
- Voor Veilig leren lezen – Zoem komen de jaarplanningen ook in de leerkrachtmodule te staan, maar voor komend schooljaar (2024-2025) zijn deze alvast hier te downloaden.
- Voor Estafette editie 3 staan de jaarplanningen in de leerkrachtsoftware bij Materiaal > Naslag, categorie Organisatie.
- Voor Schatkist editie 3 maak je je eigen planning in Digiregie bij het tab Planning.