Veelgestelde vragen software Wizwijs
Leerkrachtassistent Wizwijs
Het programma Flash wordt door steeds meer browsers uitgefaseerd. Hierdoor wordt Flash-content in de Leerkrachtassistent automatisch geblokkeerd. Wanneer je in Google Chrome of Microsoft Edge een melding krijgt dat de FlashPlayer geïnstalleerd dient te worden, kun je de volgende instelling doen:
Chrome
- Klik in de url-balk op het Slotje en op Site instellingen.
- In het volgende scherm klik achter Flash op het pijltje en vervolgens op Toestaan.
- Sluit dit tabblad af en klik op Opnieuw laden.
Edge
- Klik rechtsboven op de drie stippen.
- Ga naar instellingen.
- Geavanceerde instellingen weergeven (onderaan).
- Zet ‘Adobe Flash Player’ gebruiken op ‘aan’.
Als je een pagina benadert vanuit het Digimenu en je bewerkt de pagina, dan kun je die bewerkingen alléén weer oproepen wanneer je de pagina opnieuw benadert via het Digimenu. Wanneer je dezelfde pagina benadert via Verkennen is deze weer blanco. Dat geldt ook andersom, als je een pagina via Verkennen bewerkt, kun je die bewerkingen ook alleen maar via Verkennen benaderen en niet via het Digimenu.
Om deze handeling te kunnen uitvoeren, schakel je eerst terug naar klein scherm om tekst in te kunnen voeren en werkbladen op te kunnen slaan.
De werkbladen worden lokaal op de computer opgeslagen. Daardoor kun je de werkbladen alleen terugvinden op de computer waarop je ze gemaakt hebt.
Wanneer de Leerkrachtassistent om de Flash Player vraagt, moet je de browser toestemming geven om Flash te gebruiken. Bij blijvende problemen kun je contact opnemen met je systeembeheerder. Vanaf eind 2020 wordt Flash niet meer ondersteunt. Daarom zullen wij per 1-8-2020 de software van Wizwijs aanbieden in HTML.
Software Oefenen en automatiseren
Bij ‘Vrije keuze’ kan de leerling kiezen in welk blok hij wil werken. Bij ‘Alle blokken’ begint de leerling bij blok 1. Na afronden van dit blok wordt automatisch blok 2 klaargezet. Als een specifiek blok wordt klaargezet, wordt er nadat de leerling dit blok heeft afgerond, geen nieuw blok klaargezet. Als de leerling opnieuw inlogt, staat dezelfde inhoud weer klaar. De sessieresultaten die zijn opgeslagen in de Leerkrachtmodule worden overschreven.
De software van Wizwijs werkt op het moment via Adobe Flash. Vanaf eind 2020 wordt Flash niet meer ondersteunt. Daarom zullen wij per 1-8-2020 de software van Wizwijs aanbieden in HTML.
Met deze omzetting is de software ook geschikt voor gebruik op tablets.
Wanneer de software om de Flash Player vraagt, moet je de browser toestemming geven om Flash te gebruiken. Bij blijvende problemen kun je contact opnemen met je systeembeheerder. Vanaf eind 2020 wordt Flash niet meer ondersteunt. Daarom zullen wij per 1-8-2020 de software van Wizwijs aanbieden in HTML.
Toetssite Wizwijs
Klik in de Toetssite in de oranje balk op ‘Wizwijs’. Klik vervolgens op ‘Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen’. Als je geen oranje balk ziet maar een groene balk, dan bevind je je in de Leerkrachtmodule. In de Leerkrachtmodule kun je wel eerder ingevoerde toetsresultaten bekijken maar geen nieuwe resultaten invoeren.
Ja, dat kan. Ga hiervoor naar het invoerveld Toetsdatum boven aan het Toetsformulier. Typ de toetsdatum in (dd-mm-jjjj) en klik buiten het veld in een kolomkop. De toetsdatum wordt automatisch ingevuld bij alle leerlingen.
Ga naar Toetsresultaten invoeren/wijzigen. Selecteer de betreffende leerling en voer de wijzigingen door.
Het weekplan laat alleen de lessen en activiteiten zien, waarbij leerlingen in de instructiegroep zitten. Is de instructiegroep leeg, dan toont de Toetssite de activiteit niet.
In het individueel leerlingoverzicht staan alleen de toetsen verwerkt die in het huidige schooljaar zijn afgenomen. Individuele overzichten van voorgaande schooljaren kun je opvragen door in het individueel leerlingoverzicht van de betreffende leerling, rechts boven het overzicht, in de listbox het gewenste schooljaar aan te klikken. Heb je per ongeluk het verkeerde toetsjaar ingevuld? Je kunt dit corrigeren door naar ‘Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen’ te gaan. Je kiest hier de reeds ingevoerde toets en wijzigt de toetsdatum.
In het groepsoverzicht staan alleen de toetsen verwerkt die in het huidige schooljaar zijn afgenomen. Heb je per ongeluk een toetsdatum ingevoerd die buiten het schooljaar ligt, dan zijn deze gegevens wel terug te vinden in het individueel leerlingoverzicht, maar niet in het groepsoverzicht. Heb je per ongeluk het verkeerde toetsjaar ingevuld? Je kunt dit corrigeren door naar ‘Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen’ te gaan. Je kiest hier de reeds ingevoerde toets en wijzigt de toetsdatum.