De leukste lees- en knutseltips op een rij voor feestjes

13 februari 2020

Heb je binnenkort een feestje thuis of in de klas? Is één van je kinderen jarig of heb je een andere leuke gelegenheid waarbij je de slingers ophangt? Bekijk dan snel de leukste lees- en knutseltips voor feestjes. Veel plezier!

Het begint met slingers

Geen feest zonder slingers, dus download het gratis werkblad ‘Maak een toffe slinger’, knutsel fijn samen en hang ze op. Het werkblad hoort bij het boek Het slaapfeest, voor beginnende lezers. Het gaat over jarig zijn, feest vieren en vriendschap; dus perfect voor op een feestje.

Boekentips voor kleuters

Een feestje voor kleuters? Lees dan eens een stukje voor óf lees een boek samen met ze! Bijvoorbeeld uit het boek van kip, waarin kip haar verjaardag viert. Of uit een boek vol taart, waarin vos jarig is en een taart wil. Bekijk hier vast de bladerversie!

Deze samenleesboekjes zijn gezellig om samen te lezen en leerzaam voor kleuters. Download ook meteen de gratis kleurplaat die erbij hoort en kleuren maar!

Strips lezen voor groep 3

Zijn er stripliefhebbers op het feest? Lees dan Voor wie wil! Een stripboek speciaal voor kinderen die leren lezen, over taart eten en feest. Mét een leuk werkblad voor thuis of in de klas.

Samen lezen over feesten

Wie houdt er nu niet van jarig zijn? Dit vrolijke informatieve boek Vier je feestje! gaat over de leukste dag van het jaar: je verjaardag! Speciaal voor kinderen in groep 4 van de basisschool. Ook leuk voor kinderen vanaf 7 jaar: De ballon van Sam, een prentenboek met een fantasierijk verhaal over de wereld van het circus. Sam is jarig en gaat met zijn vader naar circus! Mét gratis werkblad om thuis of op school verder mee aan de slag te gaan.

In Samen honderd is Toon bijna jarig, maar hij heeft niemand om zijn verjaardag mee te vieren. Zijn ouders zijn namelijk piloot en veel op reis. Dan ziet hij een oproepje: Vier gratis je verjaardag in een echt hotel. Eefje heeft de oproep geplaatst. Ze is op 1 juli jarig, net als Toon. Vieren ze samen hun verjaardag? Dit boek hoort bij de Zoeklicht dyslexie serie, met een speciaal lettertype voor dyslectici, eenvoudig qua leesniveau, maar niet kinderachtig.

Maak je eigen verjaardagskalender

Zeker als je kinderen al kunnen schrijven, is het leuk om een verjaardagskalender te maken. Kunnen ze nog niet schrijven? Help ze dan een beetje mee. Hoe doe je dat?

Neem twaalf witte vellen papier, een voor elke maand. Op de bovenste helft van deze bladzijden maakt je kind een leuke tekening of plakt het een plaatje uit een tijdschrift. Op de onderste helft schrijf je per blad de naam van de maand en teken je 29, 30 of 31 schrijflijntjes (voor de namen van de jarigen). Elk schrijfregeltje wordt genummerd. Hierna kunnen bij elke maand de namen van de jarigen worden ingevuld. Deze kalender krijgt een mooie plaats op de kamer van je kind of op een centrale plaats in huis.

Meer boeken over verjaardagen en feestjes

Wil je nog meer leuke boeken over feestjes lezen? Of ben je op zoek naar een geschikt cadeautje voor je kinderen? Kijk dan eens in onze webshop bij de kinderboeken, en vind meteen een leuk én leerzaam cadeau.

Naar de kinderboeken >>