Zet je softwarelicenties op tijd stop (voor 30 juni)

3 juni 2020

De laatste weken van het schooljaar zijn aangebroken en dat betekent: opruimen en de laatste zaken afronden van het jaar. Ben je met jouw school bezig met het keuzetraject voor een nieuwe methode? Of gaat jouw school fuseren? Denk dan aan het stopzetten van de online softwarelicenties. Zorg ervoor dat je de vaste jaarlicenties stopzet vóór 30 juni. Je kunt er dan nog tot en met 31 juli 2020 gebruik van maken.

Zeg je te laat op? Dan betaal je nog voor een extra schooljaar, dus voorkom extra kosten en zet je licenties tijdig stop.

Wanneer moet je een softwarelicentie stopzetten?

Wanneer je in het nieuwe schooljaar start met een nieuwe methode, is het van belang dat je ICT-coördinator de licenties van de oude methode stopzet. Vaak is de werkgroep die de nieuwe methode kiest, hier minder mee bezig, maar het is wel van belang om voor 30 juni 2020 de softwarelicenties op te zeggen. Ook wanneer scholen fuseren, is het handig om bij de administratie te checken of deze licenties stopgezet zijn.

Hoe zet je de licentie stop?

De ICT-coördinator of een andere beheerder van je school die in Licentieregie kan, heeft de rechten om dit te doen. Hij of zij kent de wachtwoorden en inlogcodes. Licentieregie is op twee manier te vinden: 

1. Via licentieregie.zwijsen.nl

 • Ga naar http://licentieregie.zwijsen.nl
 • Klik bovenin op het rechter tabblad ‘licentieoverzicht’
 • Vervolgens zet je een vinkje bij ‘opzeggen’ bij het programma dat je wilt stopzetten
 • Als laatste klik je rechtsboven op de roze button ‘bevestigen'

Als je nu al een vinkje zet bij beëindigen dan kan je er toch tot het einde van het schooljaar mee werken.

2. Via Basispoort

 • Log in op Basispoort
 • Klik op ‘Leerkracht’
 • Klik bovenin op ‘Lesmateriaal’
 • Ga onderaan naar ‘Zwijsen Leerkrachtmodule’
 • Ga bovenin naar ‘mijn gegevens & programma’s’
 • Klik op ‘Licentieregie’ (in het midden)
 • Klik bovenin op het rechter tabblad ‘licentieoverzicht’
 • Vervolgens zet je een vinkje bij ‘opzeggen’ bij het programma dat je wilt stopzetten
 • Als laatste klik je rechtsboven op de roze button ‘bevestigen’

Als je nu al een vinkje zet bij beëindigen dan kun je er toch tot het einde van het schooljaar mee werken.

Het Zwijsen videoloket

Zit je nog in het keuzeproces voor een nieuwe methode? Via het Zwijsen Videoloket kun je al je vragen stellen aan onze methodeadviseurs. Hoe je dat doet? Heel makkelijk. Neem contact op met onze klantenservice en boek een tijdstip waarop het jou uitkomt. Dat kan op alle werkdagen en zelfs op woensdagavond!

Meer weten 


Vragen?

Heb je nog vragen over het stopzetten van licenties? Mail dan naar klantenservice@zwijsen.nl of gebruik het contactformulier. Bellen kan ook: 013 583 88 88 (iedere werkdag van 8.00 tot 17.30 uur bereikbaar). Of via WhatsApp: 06 24 88 54 59.

2 reacties

Ruud Saya schreef op 9 juni om 09:54

We gebruiken de oudste versie van Veilig Leren Lezen. Ik heb begrepen dat de softwareversie stopt. Moet ik alsnog de licentie beëindigen?

webredactie Zwijsen schreef op 12 juni om 14:56

Door het verschijnen van de nieuwe versie van Veilig leren lezen (2014) gaan de materialen van de 2e maanversie (2003) in de loop van de tijd niet meer in herdruk. De software is echter onlangs Flash-vrij gemaakt en blijft de komende jaren nog beschikbaar. Kortom, doe je niets dan loopt de software licentie door. Stap je over op een nieuwe methode, dan dien je de licenties van de oude methode stop te zetten.