Pennenstreken

Pennenstreken is de meest gebruikte schrijfmethode van Nederland. Kinderen uit groep 1 t/m 8 leren vlot en leesbaar schrijven.

Pennenstreken biedt jonge schrijvers een leesbaar handschrift én vlotte pen

Pennenstreken is al decennialang de meest gebruikte schrijfmethode van Nederland. En dat is niet voor niets. Deze populaire methode leert kinderen op hun eigen niveau leesbaar en vlot schrijven. Van een speels kleuterpakket in groep 1 en 2 naar intensieve, uitgebreide en leerzame programma's in de volgende jaargroepen. De methode sluit aan bij het onderwijs van nu. Alle oefeningen en schrijfadviezen hebben een praktische insteek.

De methode neemt leerkrachten werk uit handen (mede door de vele digitale mogelijkheden), biedt keuzevrijheid in aanpak én nuttige tips bij het aanleren, beoordelen en verbeteren van het handschrift. Pennenstreken 2 biedt zowel het verbonden schrift als het blokschrift aan. Een dikke tien dus!

Informatie voor gebruikers voortaan achter Basispoort

Werkt jouw school met Pennenstreken? De extra informatie voor gebruikers vind je voortaan in de gratis module Lesmateriaal & Naslag. Deze module is er voor álle leerkrachten met een Basispoortaccount.

Lees meer