Pennenstreken

Pennenstreken is de meest gebruikte schrijfmethode van Nederland. Kinderen uit groep 1 t/m 8 leren vlot en leesbaar schrijven. De methode biedt verbonden schrift én blokschrift aan.
Video afspelen

Pennenstreken biedt jonge schrijvers een leesbaar handschrift én vlotte pen

Pennenstreken is al decennialang de meest gebruikte schrijfmethode van Nederland. En dat is niet voor niets. Deze populaire methode leert kinderen op hun eigen niveau leesbaar en vlot schrijven. Van een speels kleuterpakket in groep 1 en 2 naar intensieve, uitgebreide en leerzame programma's in de volgende jaargroepen. De methode sluit aan bij het onderwijs van nu. Alle oefeningen en schrijfadviezen hebben een praktische insteek.

De methode neemt leerkrachten werk uit handen (mede door de vele digitale mogelijkheden), biedt keuzevrijheid in aanpak én nuttige tips bij het aanleren, beoordelen en verbeteren van het handschrift. Pennenstreken 2 biedt zowel het verbonden schrift als het blokschrift aan. Een dikke tien dus!

Blokschrift: het handschrift van de toekomst

Onderzoek toont aan: kinderen blijken met het blokschrift leesbaarder te blijven schrijven. Daarom heeft Pennenstreken 2 een complete lijn voor het geschreven blokschrift ontwikkeld voor alle groepen.

Lees meer