Veilig leren lezen

Ruim 4800 basisscholen gebruiken Veilig leren lezen kim-versie om kinderen te leren lezen in groep 3. De vernieuwde didactiek zorgt voor nóg betere leesprestaties.
Video afspelen

Veilig leren lezen: dé basis voor lezen en taal

Veilig leren lezen is al generaties lang de meest gebruikte en meest succesvolle methode voor aanvankelijk lezen en taal in groep 3. Maar liefst 80 procent van alle kinderen in Nederland leert lezen en spellen met deze methode. Ruim 4800 scholen werken met de meest recente versie: de kim-versie. Hierin zijn de laatste wetenschappelijke inzichten verwerkt. Dit zijn de belangrijkste kenmerken van Veilig leren lezen kim-versie:

  • De klank en de letter staan centraal in verschillende woordcombinaties;
  • Letters leren door te luisteren, voelen, kijken, schrijven en ordenen;
  • Dankzij de automatiseerlijn gaan leerlingen vlotter lezen en maken ze sneller de stap naar het lezen van zinnen en teksten;
  • Geïntegreerde leerlijn voor spelling en woordenschat.

Gratis leesseries bij invoering kim-versie

Als je in 2020 Veilig leren lezen kim-versie invoert, krijg je de bijbehorende leesseries t.w.v. € 1583 gratis. Start je in januari 2021? Dan krijg je tevens de software voor de rest van dit schooljaar gratis én ontvang je het bedrag van de reeds aangeschafte werkboeken van je oude methode retour!

Bekijk de actie