Breng leven in je tuin: lespakket over insecten voor groep 5 en 6

Veel kinderen zijn gefascineerd door insecten en andere kleine beestjes. Ze maken nieuwsgierig. Waar gaan die kleine beestjes naartoe? Wat doen ze eigenlijk? En waarom zijn ze zo belangrijk voor onze natuur? Over insecten vallen veel bijzondere verhalen te vertellen. Over bekende insecten zoals lieveheersbeestjes en vlinders, maar zeker ook over minder bekende insecten, zoals de sluipwesp en de oorworm.

Speciaal voor kinderen in groep 5 en 6 hebben Podium, Zwijsen en projectbouwmarkt HORNBACH een lespakket gemaakt over insecten en andere kleine beestjes. Dus is het schoolwerk klaar? Ga mee op ontdekkingstocht in je eigen tuin en leer alles over insecten!

Ga direct naar het lesmateriaal

Steeds minder insecten

Helaas gaat het niet zo goed met de insecten in ons land. Er zijn steeds minder verschillende soorten insecten. Dat is zorgwekkend. Insecten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, het zijn ook hele nuttige beestjes. Dat geldt ook voor andere kleine beestjes. Bovendien biedt de aanwezigheid van veel verschillende soorten insecten in een gebied bescherming tegen plagen. Gelukkig kan iedereen met kleine ingrepen in de directe omgeving de insecten en andere kleine beestjes helpen.

Gratis lesmateriaal, knutseltips en vlogs

Ouders en leerkrachten kunnen helpen, door kinderen te laten ervaren waarom deze kleine beestjes zo nuttig en bijzonder zijn! Het gratis lesmateriaal voor groep 5 en 6 bestaat uit een werkblad, handleiding, informatieblad, creatieve doe-opdracht en een buitenactiviteit. Ook krijgen kinderen tips hoe ze hun eigen tuin, balkon of de schooltuin aantrekkelijk kunnen maken voor insecten.

Download hier de werkbladen

Maak je eigen insectenknutsel of bouw een insectenhotel

Op brengleveninjetuin.nl vind je instructiefilmpjes van coole insectenknutsels. Maak met je kind je eigen libelle, dagpauwoog, oorworm of sluipwesp!

Wil je de insecten in jouw tuin echt helpen? Maak dan een insectenhotel met je papa of mama! Bekijk het stappenplan hier. Je kunt voor advies over te gebruiken materialen terecht bij een HORNBACH-vestiging in je buurt.

insectenhotel_knutselen.jpg

Tips voor meer leven in de tuin

Wil je thuis ook meer leven in je tuin brengen? Ga dan aan de slag met deze tips en creëer de perfecte leefomgeving voor de insecten én voor jezelf!

  • Plaats een pergola
  • Maak een booghaag met een zitje
  • Bouw een slakkenbarrière
  • Maak een minivijver
  • Recycle je tuinafval en maak compost

Meer tips lees je hier.

Aan de slag met deze leuke lessen en activiteiten? Ga snel naar brengleveninjetuin.nl.

Veel plezier!

Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.