De leukste knutseltips voor Pasen

10 april 2019

pasen_omslag_fb.pngEieren schilderen, paaseieren verstoppen in de tuin, uitgebreid brunchen of gewoon lekker een paar dagen vrij: Pasen komt er aan! In dit artikel vind je leuke tips voor thuis en voor op school om lekker te knutselen in aanloop naar de paasdagen en tijdens het vrije weekend zelf. Veel plezier!

Op school hebben kinderen vaak een Paasontbijt- of lunch en wat is er nou leuker dan een toffe, zelf in te kleuren placemat om onder het bord te leggen? Daarom hebben we een leuke, downloadbare placemat gemaakt die je kunt printen voor je kind(eren). Kleuren maar!

Paashaas knutselen en verhalen schrijven

Wil je in de klas meer aandacht besteden aan Pasen? In deze thematip Pasen uit Veilig leren lezen, de meest gebruikte en meest succesvolle methode voor aanvankelijk lezen en taal in groep 3, vind je een knutseltip én een schrijftip. Ook leuk om thuis te doen met je kind(eren).

Boekentips

Lekker lezen tijdens de paasdagen? We zetten hieronder een aantal boekentips op een rij.

Inkie steelt de show – met recept voor gekleurde eieren

De school bestaat vijftig jaar en dus komt er een groot feest. Inkie en haar vriendinnen treden op. De juf heeft iets voor hen bedacht. Maar dat kan spannender, vindt Inkie. Dus maakt ze zelf een plan. Download hier een fragment uit het boek. Mét recept voor gekleurde eieren!Benieuwd naar het hele verhaal? Bestel het toneelleesboek Inkie steelt de show! in onze webshop.  

Heb je het lef, haas?

Dit boek gaat over een avontuur. Haas heeft niets te doen. Dat vindt hij saai.  Mees weet wel iets. Maar durft haas dat? Heeft haas het lef? Dit is een samenleesboek voor kleuters: de één leest de eenvoudige tekst voor, de ander leest de iets moeilijkere tekst voor. Sluit ook aan bij de kleutermethode Schatkist. Mét gratis werkblad! Bestel dit boek in onze webshop: Heb je het lef, haas?

De kluts van Kip

kip_is_de_kluts_kwijt.jpgKip Zonderkop is de kluts kwijt. Maar wat is dat eigenlijk, een kluts? En is het erg als je hem kwijt bent? Kip Zonderkop wist niet eens dat ze een kluts had! Ze heeft ook geen idee waar ze hem moet zoeken. Lukt het Kip haar kluts te vinden? En wil Kip die kluts wel terug?

Dit is een samenlezer voor AVI E4 en E5. Wil je ‘m thuis lezen met je kind(eren)? Bestel De kluts van kip dan in onze webshop! 

Meer boeken over kippen lezen? Bekijk dan ons hele aanbod in de webshop
 

Er zijn nog geen reacties.