Veilig leren lezen

Veilig leren lezen spellen

Leren lezen en leesplezier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met de nieuwe Veilig leren lezen spellen – voor thuis én op school – kunnen kinderen naar hartenlust spelen met letters, woorden en zinnen. Zo worden ze spelenderwijs beter in taal en lezen!

De spellen zijn gemaakt in samenwerking met de makers van Veilig leren lezen en sluiten 100% aan bij de methode. Daarmee zijn ze ideaal voor de beginnende lezers.

vll-letterkwartet-300.pngLetterkwartet Veilig leren lezen

Met het letterkwartet oefenen kinderen thuis verder met de letters en woorden die ze op school leren. Spelenderwijs oefenen ze de letters, onderscheiden ze klanken van woorden en koppelen ze klanken aan letters. Het kwartetspel sluit daarmee perfect aan op de aanvankelijk leesmethode Veilig leren lezen, waarin ook de klank en letter centraal staat.

Lees meer en bestel

vll-zinnen-maken-300.pngZinnen maken Veilig leren lezen

Eindeloos speelplezier beleven, terwijl je oefent met zinsbouw? Het kaartspel Zinnen maken daagt beginnende lezers uit zélf grappige zinnen te maken met losse zinsdelen. Dat werkt op de lachspieren en prikkelt de fantasie van kinderen (en volwassenen). Door de kaartjes met zinsdelen te combineren, krijgen ze tegelijkertijd meer gevoel voor de zinsopbouw.

Lees meer en bestel

vll-memospel-300.pngWoordenschatmemo Veilig leren lezen

Het vergroten van de woordenschat en stimuleren van woordkennis zijn leerdoelen die ouders en leerkrachten met dit memospel zeker bereiken. Het is een uitdagend memory spel, waarbij de kinderen het juiste plaatje moeten zoeken bij de woorden die ze op school leren. Zo wordt leren lezen leuker én makkelijker.

Lees meer en bestel

Alle spellen van Veilig leren lezen

Contact opnemen

Wil je meer weten over Veilig leren lezen kim-versie? Willemijn of een andere adviseur uit jouw regio helpt je graag verder.

Contact

Of bekijk de veelgestelde vragen.

Op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief van Veilig leren lezen.

Aanmelden