Wendag voor kleuters in groep 3 met Zoem de bij

op-zoek-naar-gezoem-thumbnailpngVoor oudste kleuters is de stap van groep 2 naar groep 3 spannend. Daarom organiseren veel scholen een wendag in de laatste maand van het schooljaar. De oudste kleuters gaan tijdens deze wendag ‘oefenen’ in groep 3 waardoor zij zich er na de grote vakantie beter thuis voelen. Tijdens de wendag maken zij kennis met de materialen van groep 3 en krijgen ze een beeld van wat zij na de zomervakantie in groep 3 gaan doen.

Speciaal voor de wendag ontwikkelde Uitgeverij Zwijsen een wenboekje, een werkboekje en het verhaal ‘Op zoek naar gezoem’ met bijbehorende platen.

Op zoek naar gezoem

In het voorleesverhaal ‘Op zoek naar gezoem’ worden Pompom en zijn vriendje Ko midden in de nacht wakker van gezoem. Ze gaan op zoek en ontdekken dat het geluid uit de klas van juf Mo komt. Hier vinden zij het bijtje Zoem, dat in diepe slaap is, en leren zij hoe de letter z eruitziet.

Download het verhaal Op zoek naar gezoem en de bijbehorende platen.

Werk jij met Veilig leren lezen kim-versie? De andere materialen vind je in de Leerkrachtassistent in kern afsluiting, integratieles, lesfase 4. Daar staan ook de andere materialen die nodig zijn voor deze wendag.

Tips

  • De kinderen zitten in de kring en een van de kinderen heeft Pompom of Ko op schoot.
  • Vertel de kinderen dat je een verhaal gaat voorlezen waarin Pompom (voor de gebruikers van Schatkist) en zijn vriendje Ko of Ko (voor de gebruikers van Ik & Ko) en zijn vriendje Pompom de hoofdrol spelen samen met het nieuwe vriendje Zoem.
  • Lees het verhaal interactief voor. Maak gebruik van de aanwijzingen in de tekst.
  • Verander eventueel de namen van de leerkrachten in het verhaal in de namen van de leerkrachten van jouw school. 
  • Sluit het verhaal af met het aanleren van het versje over de letter z aan Pompom en Ko. De kinderen mogen natuurlijk meedoen!
Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.