Leerlingsoftware Veilig leren lezen voor school én thuis

De gevarieerde leerlingsoftware bij Veilig leren lezen kim-versie is een mooie aanvulling op de basismaterialen. Kinderen werken met de software op computers of tablets op school en eventueel ook thuis!

Met behulp van de leerlingsoftware bij Veilig leren lezen oefenen de leerlingen met drie leerlijnen:

  • technisch lezen en spellen, begrijpend lezen
  • woordenschat
  • leesbevordering

Als leerkracht bepaal je zelf welke leerling met welk onderdeel oefent. Wil je een leerling laten werken aan lezen en spellen? Dan zet je dat onderdeel van het programma open.

Naast deze software ontvangen scholen nu een gratis licentie op het programma Leesturbo, waarmee leerlingen oefenen met het automatiseren van de woordherkenning.

Adaptief

De software houdt de leesontwikkeling van de leerlingen precies bij en zorgt ervoor dat ze extra oefenen met letters die ze nog niet goed kennen.

Technisch lezen en spellen, begrijpend lezen

Alle leerlingen oefenen met de letters die in de methode aan bod zijn gekomen. Na het afronden van de verplichte basisoefeningen, kunnen ze keuze-oefeningen maken. Hierin komen ook letters naar voren die de leerlingen zelf al kennen, bovenop de aangeboden letters, en met uitdagendere woordtypen (zoals woorden met medeklinkerclusters).

Leerlingsoftware Veilig leren lezen: technisch lezen

Woordenschat

In de leerlijn woordenschat oefent de leerling met woorden die passen in de context van de kern. In totaal komen zo’n 800 woorden aan bod. De leerling geeft aan welke woorden hij al kent. Het programma biedt vervolgens vooral oefeningen aan met de woorden die de leerling nog niet (voldoende) kent.

Leerlingsoftware Veilig leren lezen: woordenschat

Leesbevordering

Het delen van leesbeleving met klasgenoten en leerkrachten stimuleert leerlingen tot meer lezen en blijven lezen. In de leerlijn leesbevordering geven leerlingen elkaar leestips, beantwoorden ze vragen over boeken en maak je gelezen boeken bespreekbaar.

Leerlingsoftware Veilig leren lezen: leesbevordering

Beloning

Een beloningssysteem stimuleert leerlingen om bepaalde oefeningen eerst te maken. Hiermee verdienen ze extra punten en dat verleidt hen om die eerst af te maken.

NIEUW: Leesturbo voor correct en vlot lezen

Leesturbo biedt extra oefenmateriaal vanaf kern 6. Met dit programma oefenen leerlingen het automatiseren van de woordherkenning. Bij elke opdracht moet de leerling een woord lezen en snel aangeven of dit een bestaand woord is of niet, óf aangeven in welke betekeniscategorie het woord hoort. Doordat hij tijdens het lezen een koppeling moet maken met de betekenis van het gelezen woord, komt er een diepe verwerking van het woord tot stand.

Scholen met een licentie op de leerlingsoftware krijgen Leesturbo er gratis bij! Meer over Leesturbo

Onderzoek toont aan: Leesturbo geeft boost aan leren lezen

Aan de Radboud Universiteit hebben ze beginnende lezers in groep 3 spelenderwijs laten oefenen met de nieuwe woordleesgame Leesturbo en de werkzaamheid van de game onderzocht. Uit de eerste resultaten blijkt dat deze game een boost geeft aan de geautomatiseerde woordherkenning van de groep 3-leerlingen. Lees meer

Thuisversie

Naast de schoollicentie kun je als school ook een licentie nemen op de software voor thuis. Deze leerlingsoftware voor thuis maakt het mogelijk om de oefentijd uit te breiden. Bijvoorbeeld voor leerlingen met een zwakke woordenschat of die moeite hebben met lezen. Of om leerlingen uitdagende leesbevorderingsopdrachten te laten maken. Bovendien stimuleer je met de thuisversie de ouderbetrokkenheid.

Leerlingsoftware Veilig leren lezen voor thuis

Samenhang leerkracht- en leerlingsoftware

Door slimme koppelingen tussen de leerkracht- en leerlingsoftware biedt Veilig leren lezen je optimale ondersteuning in je dagelijkse lespraktijk.

Neem een proefabonnement

Probeer onze software drie maanden lang vrijblijvend uit en ontdek zelf hoe leuk en leerzaam de leerlingsoftware van Veilig leren lezen is. Meld je hier eenvoudig aan of vraag ernaar bij je schoolleverancier.

Meer materiaal van Veilig leren lezen