Veelgestelde vragen software Veilig leren lezen kim-versie

Kijk bij onze veelgestelde vragen hieronder of neem direct contact met de helpdesk op. Bekijk ook het overzicht van alle  softwarevragen. Wij zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur, per mail of telefonisch op 013 583 88 88.

Algemeen

Wat zijn de systeemeisen voor de software bij de kim-versie?

Voordat je start met de online software van Veilig leren lezen kim-versie adviseren we om de systeemeisen door te nemen. De online software van Veilig leren lezen kim-versie bestaat uit de Leerkrachtassistent, Digiregie en Leerlingsoftware voor school én thuis.

PC

Browser

 • Internet Explorer 9 en hoger
 • Chrome meest recente versie
 • De browser dient JavaScript te ondersteunen
 • De browser dient cookies te accepteren

Schermresolutie

 • Minimaal 1024 x 768 pixels

Plug-in

 • Adobe reader - Digiregie en Leerkrachtassistent

Geluidskaart

 • Geschikt voor het afspelen van M4a-bestanden

 

Tablet / mobiel device

Besturingssysteem en browser

 • Ipad 4 en 5 - meeste recente versie IOS - Safari
 • Samsung galaxy note - meeste recente versie OS - Google Chrome
 • De browser dient cookies te accepteren

Schermresolutie

 • 10 inch

Geluidskaart

 • Geschikt voor het afspelen van M4a-bestanden

Digiregie

Zijn de resultaten van de leerlingsoftware voor thuis zichtbaar in Digiregie?

De resultaten die thuis worden behaald, worden ook getoond in Digiregie. Resultaten die op school zijn behaald, worden gescheiden weergegeven van de resultaten thuis. In het individuele overzicht staan ze wel onder elkaar zodat u als leerkracht snel kunt vergelijken.

Hoe sluit Digiregie Veilig leren lezen aan op de Toetssite Estafette?

Digiregie sluit op dezelfde manier aan bij Estafette als de Toetssite Veilig leren lezen dat nu doet. In Digiregie kunt u als leerkracht na toetsmoment E3 de scores op de AVI-toetsen en DMT invoeren. Deze gegevens kunt u vervolgens importeren in de Toetssite Estafette, waarna automatisch de aanpakken voor groep 4 worden berekend.

Leerlingsoftware

Op welke tablets kunnen de leerlingen het beste werken met de software?

Wij adviseren om de leerlingsoftware van de kim-versie te laten draaien op een iPad 4, iPad 5 of een Samsung Galaxy Note. Deze tablets zijn 100% goed uit onze softwaretesten gekomen.

Hoe maak ik een snelkoppeling op de iPad die wordt geopend met de Chrome-browser?

Voor de Leerlingsoftware van Veilig leren lezen kim-versie adviseren we gebruik van Google Chrome op een iPad. Apple staat echter niet toe dat er op het bureaublad van een iPad een snelkoppeling wordt gemaakt die geopend wordt met de Chrome-browser van Google. D.m.v. Mobile Device Managment (MDM) is het wel mogelijk om een snelkoppeling (een webclip) te maken te die wordt geopend in Chrome. MDM is een protocol in iOS en OS X waarmee onderwijsinstellingen apparaten op afstand kunnen configureren en beheren. Meer informatie kunt u hier vinden: www.apple.com/nl/education/it/mdm. Uw netwerkbeheerder kan u hier ook bij helpen.

Is het mogelijk zelf woordjes toe te voegen in de leerlingsoftware?

Het is niet mogelijk om zelf woorden toe te voegen in de leerlingsoftware. In de Leerkrachtassistent kunt u wel zelf foto's toevoegen bij bestaande woorden en aandacht besteden aan nieuwe woorden met behulp van de module Woordrelaties.

Hoeft een foto slechts één keer te worden ingevoegd?

Ja, een bestand wordt telkens opgeslagen op de volgende combinatie: school-applicatie-jaargroep. Iedere leerkracht die aan de applicatie is gekoppeld, kan dan bestanden die door een ander zijn geüpload ook zien en desgewenst gebruiken. De opslagruimte wordt beperkt door niet meer dan tien bestanden per uploadmogelijkheid toe te staan.
Wilt u een bestand verwijderen? Een bestand kan alleen uit de map verwijderd worden door degene die het bestand heeft geüpload en door de ICT-beheerder(s) van een school.

Een ouder heeft de mail voor de thuissoftware niet gehad

Het kan zijn dat het e-mailadres niet juist is ingevoerd in de Leerkrachtmodule. Controleer dit als volgt: Ga in de Leerkrachtmodule naar Groepsbeheer – E-mail adressen ouders – Kies de naam van het kind – Druk op wijzig en voer het e-mailadres opnieuw in.

In sommige gevallen, met name bij Hotmail.com e-mailadressen, komt het voor dat de e-mail vanuit het systeem niet aankomt. Vraag dan aan de ouder of hij/zij nog een ander e-mail adres heeft, bijvoorbeeld een Gmail. Mocht dit niet het geval zijn, stuur dan een mail naar software@zwijsen.nl.

Waar kan ik inloggen voor de Leerlingsoftware Veilig leren lezen Thuis?

Via http://thuis.veiliglerenlezen.nl kan je met de inloggegevens, die je van de leerkracht van groep 3 hebt gekregen, starten met het programma.

Zijn de resultaten van de leerlingsoftware voor thuis zichtbaar in Digiregie?

De resultaten die thuis worden behaald, worden ook getoond in Digiregie. Resultaten die op school zijn behaald, worden gescheiden weergegeven van de resultaten thuis. In het individuele overzicht staan ze wel onder elkaar zodat u als leerkracht snel kunt vergelijken.