Semsom

Een eigen rekenmethode voor groep 3
Video afspelen

Een eigen rekenmethode voor groep 3

Groep 3 is een bijzonder leerjaar. Kleuters worden nu echte leerlingen en dat is voor veel kinderen best een grote stap. Daarom is er Semsom; de enige rekenmethode speciaal voor groep 3.

Meer aandacht voor het kind

Groep 3 is een jaar waarin kinderen mentaal een ontwikkeling doorgaan waardoor ze enorm veel kunnen leren in een korte periode: lezen, schrijven én rekenen. Niet alle kinderen maken deze ontwikkeling op hetzelfde moment door. Als leerkracht heb je te maken met veel verschillende kinderen. Om hun aandacht te behouden tijdens rekenlessen steken leerkrachten vaak zelf veel tijd in het aanpassen van hun rekenmethode. Tijd die ze met Semsom kunnen besteden aan de kinderen zelf.

Bewegend en spelend leren rekenen, in iedere les

Semsom begeleidt kinderen van speelse kleuter naar zelfstandig schoolkind op een natuurlijke manier. Doordat ze actief bewegen en spelen in iedere les zijn kinderen beter geconcentreerd, beter gemotiveerd en kunnen ze de stof beter onthouden. Met ruimte voor flexibiliteit kun je gemakkelijk inspelen op de behoeftes van jouw groep 3.

Veel automatiseren, op verschillende manieren

Met Semsom worden de doelen vaak én op verschillende manieren geoefend, geautomatiseerd en onderhouden. Actief, maar ook op papier en met de software. Zo zorgen we voor een stevige rekenbasis en garanderen wij een naadloze aansluiting bij iedere rekenmethode in groep 4.

Aanvankelijk rekenen met SemSom

Dat is rekening houden met de behoeftes van groep 3:

  • Ruimte voor flexibiliteit
  • Meegroeien met het kind
  • Geïntegreerd spelen en bewegen


Wanneer beschikbaar?

Vanaf schooljaar 2021-2022 kunnen scholen met de nieuwe aanvankelijk rekenmethode Semsom aan de slag.

Meer weten?

In oktober hebben we een kennismakingswebinar gegeven. Met meer dan 300 aanmeldingen zaten we propvol!
Heb je dit webinar gemist en wil je het alsnog terugkijken? Dan kan dat hier.

Dit kun je de komende tijd van ons verwachten:

  • November: Ontmoet ons op de BSL rekendagen.
    • De Rolf groep: Tools voor Rekenen op 25 november. Schrijf je hier in!
  • Vanaf 1 januari 2021 is er een online brochure beschikbaar.
  • 21 januari 2021: Verdiepingswebinar Semsom. We behandelen ‘Live’ de meest gestelde vragen over Semsom, gaan dieper in op de didaktiek van de methode en laten je meer zien van de Semsom materialen. Meld je hier aan en ben verzekerd van een digitale stoel. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang automatisch een terugkijklink.
  • Maart 2021: Introductiepakket Semsom beschikbaar met werkboekjes, handleidingen en een software overzicht, zodat je de materialen echt kunt zien en voelen.
  • 22 - 26 maart 2021: Nationale Semsom uitprobeerweek! Probeer Semsom gratis een hele week uit. Onderdeel van deze week is de Super Semsomdag op woensdag 24 maart. Nienke Gernaat en Esther de Boer van Doevrijdag zullen samen met Petra Kroon, auteur van Semsom en eigenaresse van De Rekenhoek, de invulling verzorgen van De Super Semsomdag: reken en doe mee!  Vanaf januari 2021 vind je meer informatie hierover op onze website. Wil je jouw klas alvast opgeven voor de uitprobeerweek? Klik dan hier!

 

Gratis Semsom downloads

Wil jij zelf ervaren hoe leuk en doeltreffend bewegend en spelend leren rekenen met Semsom is? Met deze handige downloads kun je direct aan de slag!

Naar downloads