Wereldzaken

Neem je leerlingen mee op reis. Deze methode vol filmpjes, kleurrijke afbeeldingen en spelvormen brengt andere landen, maar ook de maan zó de klas in.
Video afspelen

Wereldzaken: volop beleving met deze aardrijkskundemethode voor groep 5 t/m 8

Haal de wereld dichtbij en verklaar de eigen leefomgeving met de interactieve lessen van Wereldzaken! De methode staat boordevol aantrekkelijke filmpjes en animaties. Met behulp van verschillende leerzame spelletjes geef je interessante lessen aan élke leerling. Deze aardrijkskundemethode laat hen zien hoe veelzijdig de continenten zijn, leert hen over landschappen en klimaten, over werken en wonen.

Wereldzaken is samen met Tijdzaken, Natuurzaken en De Zaken 3-4 onderdeel van De Zaken van Zwijsen. Deze methoden dragen bij aan de inzet en ontwikkeling van de 21e-eeuwse vaardigheden. Met de wereldoriëntatiethema’s geef je boeiende lessen rond meerdere zaakvakken tegelijk. Wakker de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen aan met deze aardrijkskundemethode voor groep 5 t/m 8!

Nieuw!

In samenwerking met Kentalis zijn we bezig met het ondertitelen van alle clips in Natuurzaken, Wereldzaken en Tijdzaken. De eerste lesclips mét ondertiteling staan al online. Vanaf schooljaar 2018-2019 zijn alle clips ondertiteld. Je kunt er zelf voor kiezen om de ondertiteling aan- of uit te zetten. Mede dankzij deze ondertiteling zijn deze methodes ook goed in te zetten voor dove en slechthorende leerlingen.