De mooiste kinderboeken voor groep 3 en 4

‘Zit je thuis vandaag? Gelukkig kun je daar ook veel beleven. Met een boek!’ Ook als je kind thuis zit (bijvoorbeeld door corona), is het belangrijk dat hij of zij blijft lezen. Maar hoe kies je nou een geschikt boek uit voor je kind(eren)?

We geven je graag mooie boekentips voor kinderen in groep 3 en 4. ‘Vandaag niet naar buiten? Dan haal je de wereld toch gewoon binnen? Met een boek!’ 

Boekentips voor groep 3

Echte boeven?

‘Het is nacht. Bos en Loodje lopen door de straat. Het is tijd voor een echte boevenstreek. Dan krijgen ze een diploma. Dan zijn ze echte boeven. Eindelijk. Zou het deze keer lukken?’ Spannende AVI-strip voor beginnende lezers, geschreven door Paul van Loon. Een boek om zelf te lezen. Mét extra gratis materiaal.

Bestel nu 

Wat een mop!

Dit moppenboekje is voor de beginnende lezers, kinderen van 6 en 7 jaar. De moppen zijn makkelijk leesbaar en gaan van AVI M3 naar AVI E3. Met gratis doeblad om zelf moppen te maken.

Bestel nu 

Kom maar bij mij! 

‘het huis van boem is weg. de zee nam het mee. er kwam een golf. en weg was het huis. wat een ramp! waar kan boem heen?’ Met dit toneelleesboek voor beginnende lezers, lees je gezellig samen met je kind. Twee lezers nemen de rol van een personage op zich en lezen de teksten hardop voor. Ze voeren samen een toneelstukje op. Zo is lezen echt leuk! Download het gratis werkblad erbij.

Bestel nu 

Doe maar mee

In dit zoekboek over de sportieve tweeling Pip en Sem zijn woorden verstopt. Veel woorden. Het zijn de woorden die kinderen leren op school: kim, ik, maan, vis, roos en nog veel meer. Je blijft kijken in dit verhaal, want in de illustraties zijn allerlei zoekwoorden verstopt. De woorden zijn eenvoudiger dan AVI start, maar je moet wel goed speuren. Dat maakt dit boek leuk én uitdagend. Met een gratis AR- app met voorleesverhaal en extra woorden!

Bestel nu 

Boekentips voor groep 4

Dievenschool – Op vrije voeten

‘Rolf gaat naar de dievenschool met een geheime opdracht. Hij moet ervoor zorgen dat de school sluit. De kinderen gaan op schoolreis naar een pretpark. Nu is het pretpark vol met dieven … Als dat maar goed gaat!’ Dievenschool is een spannende serie voor kinderen vanaf 7 jaar op AVI M4. Dit is het tweede boek uit de serie. Download het werkblad er gratis bij.

Bestel nu 

Sam Schoffel en de verdwenen baby

‘Schoffel is de naam. Samanta Schoffel. Maar zeg maar Sam. Ik ben een meester-speurder. Jaap is zijn broertje kwijt. Dat wordt een lastige zaak … Maar Sam Schoffel lost hem op!’ Een spannend toneelleesboek van Paul van Loon op AVI E4 over meester-speurder Sam Schoffel. Lost ze ook deze zaak weer op? Bekijk ook het extra materiaal bij het boek.

Bestel nu 

Wist je dat? Mollen

Wist je dat er wel twintig verschillende soorten mollen zijn? Sommige mollen wel zes meter in een uur graven en ze daar dus enorm goed en snel in zijn? Een mol na drie weken het nest verlaat, omdat zijn moeder hem dan wegjaagt? Een handzaam non-fictieboekje op AVI M4 met een verhaal in stripvorm, aangevuld met leuke en grappige feitjes over mollen.

Bestel nu 

Fritzi en Co – De Bedrieger

Fritzi werkt bij de politie, ze vangt veel boeven. Het is een raadsel hoe zij dat doet. Fritzi is namelijk erg verstrooid. Gelukkig krijgt zij hulp van haar drie kinderen! Fritzi en Co is een grappige detectiveserie voor kinderen vanaf 7 jaar op AVI E4. De bedrieger is het tweede boek uit de serie en gaat over een rare schoorsteenveger, een leuke schilderijenverkoper en een onbetrouwbare koopman.

Bestel nu 

Heb je nog niet genoeg boeken gezien? Kijk dan rustig verder rond in onze webshop!

Reacties (0)

Geef een reactie

Jouw email wordt niet gepubliceerd.