Hoe houd je je leerlingen bezig na de eindtoets?

3 februari 2020

eindtoets-groep8-ontspannen-thumbnailpngBen jij al druk bezig met de voorbereidingen voor de eindtoets in groep 8? Tussen 15 april en 15 mei vindt de afname van de toets weer plaats. Zorg dat je je leerlingen goed voorbereidt én neem ouders ook mee in de voorbereiding. En als de toets achter de rug is, wat doe je dan? Met deze tips en gratis werkbladen, komen jouw leerlingen die toetsperiode wel door!

Ontspanning is na de eindtoets het toverwoord! Daarom zijn spelletjes ook zo geschikt. Misschien mogen jouw leerlingen wel naar buiten als ze klaar zijn met de toets. Dan zijn deze werkbladen voor buitenspellen superleuk om uit te delen.

Ontspannen met De Gorgels

Blijven ze binnen? Geef ze dan dit leesverhaal, om even hun gedachten te verzetten. Of deze werkbladen van De Gorgels, download ze hieronder meteen:

werkbladen-gorgels.png

Download De Gorgels  Download De Gorgels  Download De Gorgels

Herinneringen ophalen in groep 8

Je groep 8-ers gaan bijna naar de brugklas, dus maak met z’n allen een klassenboek! We hebben alvast een voorbeeld voor je gemaakt:

werkbladen-klassenboek.png

Voorkant Klassenboek  binnenkant Klassenboek

Hebben je leerlingen meer zin in een kleine test (met tips tegen verveling)? Download dan dit werkblad en print ‘m uit voor je groep 8-leerlingen.

Is iedereen klaar met de eindtoets? Vertel je leerlingen dan vooral ook hoe trots je op ze bent en leg niet teveel druk op de uitslag van de toets. Ga aan de slag met de eindmusical, bereid ze voor op het kamp en: als je boekenwurmen in de klas hebt, lees dan nog even verder!

Gratis financieel lespakket ‘Het Nationaal Geldexamen’

In de weken na de eindtoets heb je misschien nog tijd voor een aantal handige lessen over omgaan met geld. Met ‘Het Nationaal Geldexamen’ breng je je groep 8-ers de financiële kennis bij die ze nodig hebben om straks op eigen benen te staan. Op een luchtige en aantrekkelijke manier maken ze kennis met thema’s als veilig betalen en reclame, sparen en uitgeven, rood staan en verzekeren. Het Nationaal Geldexamen is een initiatief van Deloitte en is ontwikkeld in samenwerking met het Nibud en Uitgeverij Zwijsen.

Bestel Het Nationaal Geldexamen

Boekentips voor overgang groep 8 naar brugklas

Wanneer je leerlingen van lezen houden én zich willen voorbereiden op hun tijd in de brugklas, tip deze boeken dan eens:

cover-brugklassers.jpgWelkom, nieuwe brugklassers!

Dit grappige en informatieve stripverhaal is geschikt voor iedereen die op het punt staat naar de middelbare school te gaan. Loe en Jim gaan na de zomervakantie naar de brugklas. Nu mogen ze alvast een dag hun nieuwe school verkennen, maar ze krijgen wel hele rare opdracht mee bij de speurtocht.

Bestel het boek meteen!

cover-brugkidz.jpgBrugkidz

Ron gaat naar de brugklas. Iedereen geeft hem tips en goede raad, maar daar wordt hij juist zenuwachtig van. Stel dat hij het niet goed doet? Is zijn leven dan mislukt, zoals zijn moeder denkt? Eenmaal op de middelbare school went alles snel. Er zijn oude én nieuwe vrienden met wie hij het brugklasleven ontdekt en dan is de mooie Elif er ook nog...

Bestel Brugkidz!

cover-madelief.jpgHoe Madelief de musical redde

Madelief zit in groep 8 en de eindmusical komt eraan, maar dan verhuist haar beste vriendin Gwen én verzint meester Sebastiaan ook nog een super suffe voorstelling. Nu is de ramp pas echt compleet! Madelief MOET de musical redden. Maar hoe? Een boek (vooral) voor meiden over vriendschap, muziek en de eerste verliefdheid.

Bestel dit boek meteen

cover-violist.jpgWie wil er nou géén violist worden?

Suzy en Indra staan voor een belangrijke beslissing: naar welke middelbare school gaan ze straks? Hun ouders willen dat ze zo veel mogelijk open dagen bezoeken, maar de meiden hebben hun keuze allang gemaakt. Het wordt het Stedelijk. Daar werkt namelijk een toffe muziekdocent. Er is alleen één probleem: het Stedelijk is een gymnasium. En daar kom je niet op met een vmbo-t-advies…

Koop Wie wil er nou géén violist worden?

cover-groep8.jpg#groep8

‘Hallo allemaal! Wij zijn Rosalie en Valentijn en wij vloggen over ons leven in groep 8. We doen sketchvideo’s en challenges, máár we vertellen ook wat er in de klas gebeurt. Onze juf wordt helemaal gek van ons en legt de klas een challenge op: twee weken zonder telefoon! Help! Zo lang?! Kunnen we dat?’. Dit toneelleesboek is om samen te lezen. Twee lezers lezen de tekst hardop voor en zo voer je een toneelstukje op. Mét een te gek, gratis werkblad.

Bestel #groep8!

Er zijn nog geen reacties.