Tijdzaken

Maak de wereld van toen tastbaar. Deze geschiedenismethode zit boordevol interactieve opdrachten en spellen. Tijdzaken inspireert en is helemaal van deze tijd!
Video afspelen

Spectaculaire lessen geef je met Tijdzaken, dé geschiedenismethode voor groep 5 t/m 8

Met Tijdzaken breng je geschiedenis tot leven. Gewoon in je eigen klaslokaal! De interactieve lessen en diverse spelvormen maken leren leuk én zorgen ervoor dat informatie blijft hangen. Deze geschiedenismethode is visueel en spreekt daarmee elke leerling aan. Ze leren over ridders en boeren, over stoommachines en Romeinen, maar ook over moderner zaken zoals computers. 

Tijdzaken maakt deel uit van De Zaken van Zwijsen. Deze methoden voor de zaakvakken sluiten vanaf groep 5 aan op De Zaken 3-4. Je leerlingen leren actief de 21e-eeuwse vaardigheden in te zetten. Met wereldoriëntatiethema’s kun je inspirerende lessen geven rond een combinatie van zaakvakken. 

Nieuw!

In samenwerking met Kentalis zijn we bezig met het ondertitelen van alle clips in Natuurzaken, Wereldzaken en Tijdzaken. De eerste lesclips mét ondertiteling staan al online. Vanaf schooljaar 2018-2019 zijn alle clips ondertiteld. Je kunt er zelf voor kiezen om de ondertiteling aan- of uit te zetten. Mede dankzij deze ondertiteling zijn deze methodes ook goed in te zetten voor dove en slechthorende leerlingen.